Paceman Concept, un X6 al marcii Mini

Mini va prezenta la Salonul Auto de la Detroit un concept denumit Paceman, prin care marchează a zecea aniversare a revenirii mărcii pe pământ american. Deşi Mini nu precizează nicăieri că un astfel de model ar urma să fie produs în serie, felul cum arată conceptul trădează intenţiile de comercializare.

Asta pentru că showcar-ul nu are nimic SF, este din gama acelor concepte care sunt arătate de constructori publicului pentru a testa reacţiile în vederea unei producţii de serie. Deci să vedem care-i treaba cu acest Paceman. Lungimea de 4,11 metri şi înălţimea de 1,79 metri trădează faptul că acest model are la bază platforma lui Countryman. Ca să nu mai vorbim de partea frontală, aproape identică cu a crossover-ului Mini.

Unde diferă radical Paceman este în a doua jumătate a caroseriei, lipsa portierelor din spate şi plafonul înclinat conferind o siluetă de coupe mult mai atrăgătoare decât cea „utilitară” a lui Countryman. De fapt, Mini chiar aşa îl numeşte, Sports Activity Coupe (la fel cum BMW defineşte X6-le). Impresia de dinamică este dată şi de faptul că Paceman este mai scund cu 2 centimetri decât modelul din care e derivat.

Deşi nu au fost încă furnizate fotografii cu interiorul lui Paceman, Mini ne asigură că acest model preia de la Countryman consola mediană „Centre Rail”, la care se pot cupla diverse accesorii. Dacă mă întrebaţi pe mine, cred că preia cam tot interiorul.

Paceman Concept are sub capotă cel mai puternic motor din gama Mini, de 1,6 litri şi 211 CP, folosit pe Mini JCW. Acesta transmite cuplul către toate cele patru roţi, prototipul beneficiind de tracţiunea integrală „ALL4”.

Îmi place acest Paceman, aşa ar fi trebuit să arate Countryman de la început (înţelegeţi voi ce vreau să zic). E clar că Mini îl va produce în serie.

Şi un video:

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Lucrez în presa auto din 2004, domeniu care mi-a permis până acum să fiu mai aproape de pasiunea mea. În aceşti ani de presă am trecut pe la AutoMondial, ProSport şi Gazeta Sporturilor. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu, care îmi împărtăşeşte pasiunea pentru curse. Am participat tot sezonul 2007 la campionatul FRAS, iar în 2008 am concurat la două etape ACR şi la una FRAS. Acest blog se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, vreau să subliniez faptul că acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Aşa că, dacă opiniile pe care le găsiţi aici vi se par subiective, e normal, sunt scrise de un om.

2 comentarii la „Paceman Concept, un X6 al marcii Mini”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.