Pe cand o noua Dacia Sport?

Dacă e să ne luăm după șeful Dacia Marea Britanie, următorul model pe care marca românească ar trebui să-l lanseze este unul sport. Ce coincidență! Asta aș vrea și eu. Și cred că și voi. Thierry Sybord le-a mărturisit celor de la Auto Express că visul lui este ca Dacia să lanseze o mașină sport cu două locuri. 

După părerea mea o mașină sport este exact ceea ce ne trebuie. La fel ca primul Alpine, ar trebui să fie simplă, accesibilă și în primul rând distractivă la condus – nu e neapărat necesar să fie foarte rapidă„, a declarat Sybord. Acesta a admis că viitoarea platformă Alpine, care va fi dezvoltată de Renault și Caterham, va fi prea scumpă pentru Dacia, așa că soluția ar fi ca viitoarea Dacie sport să folosească platforma Logan.

Ar trebui să folosească o filosofie similară cu prima Mazda MX-5, dar să fie mai ieftină„, sună portretul-robot al unei Dacia Sport în viziunea lui Sybord. Aici eu văd un pic diferit lucrurile. Să faci o Dacia sport cu două locuri (coupe sau cabriolet), înseamnă să excluzi o bună parte din clientela mărcii, care apreciază Dacia în primul rând pentru aspectul practic oferit de toate modelele sale.

Din punctul ăsta de vedere, mult mai potrivit pentru Dacia ar fi un hot-hatch, cel puțin într-o primă fază. Platforma există, caroseria lui Sandero ar fi perfectă pentru așa ceva, iar în banca de organe a lui Renault s-ar găsi un motor potrivit (la greutatea lui Sandero, și 130-140 CP ar suficienți). Deci investiție mult mai mică comparativ cu un coupe sau un cabriolet. Un alt avantaj ar fi de marketing, întrucât Dacia ar ieși pe piață cu cel mai ieftin hot-hatch din lume.

Abia după ce Sandero Sport ar confirma, Dacia ar putea lua în considerare pe mai departe un coupe sau un cabriolet. Zic și eu…

Via Auto Express

Foto: oaianeagraargintie.wordpress.com

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Lucrez în presa auto din 2004, domeniu care mi-a permis până acum să fiu mai aproape de pasiunea mea. În aceşti ani de presă am trecut pe la AutoMondial, ProSport şi Gazeta Sporturilor. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu, care îmi împărtăşeşte pasiunea pentru curse. Am participat tot sezonul 2007 la campionatul FRAS, iar în 2008 am concurat la două etape ACR şi la una FRAS. Acest blog se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, vreau să subliniez faptul că acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Aşa că, dacă opiniile pe care le găsiţi aici vi se par subiective, e normal, sunt scrise de un om.

Un comentariu la „Pe cand o noua Dacia Sport?”

  1. Citisem şi eu declaraţia lui Sybord şi mi s-a părut mai mult decât interesantă. Dar nu ştiu dacă Renault ar dori aşa ceva. Nu că s-ar canibaliza cu modelele Gordini, dar se pare că au altă filosofie pentru Dacia. Oricum, ideea ta mi se pare chiar realizabilă. Să meargă Sybord să le propună ideea sa francezilor 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.