Performante si economie? Volkswagen zice ca se poate

volkswagen_new_compact_coupe4E oare posibil să faci o maşină care să consume 4,2 litri/100 km, să atingă 227 km/h şi să emită doar 98 g/km de CO2? Volkswagen crede că da. De fapt, chiar a făcut-o. Se numeşte New Compact Coupe şi este deocamdată un concept (care va deveni însă realitate în viitorul apropiat).

Poziţionat în gamă între Scirocco şi Passat CC, New Compact Coupe este un hibrid, fiind animat de un propulsor de 1,4 litri TSI (150 CP), ajutat de un motor electric de 27 CP, transmisia realizându-se prin intermediul unei cutii DSG cu 7 trepte. Aşadar, o putere totală de 177 CP, care îi conferă coupe-ului o acceleraţie respectabilă de la 0 la 100 km/h: 8,6 secunde.

Desenat de Walter De Silva, New Compact Coupe seamănă cu Audi A5, dar afişează un design mai conservator. Lucru care nu trebuie să ne mire, întrucât acest concept va reprezenta inspiraţia pentru noul sedan de clasă medie, care va fi produs special pentru Statele Unite şi va înlocui modelul Passat.

Coupe-ul de serie este aşteptat undeva prin 2012 şi s-ar putea numi Jetta Coupe sau Corrado. Conceptul este prezentat în aceste zile la Salonul Auto de la Detroit.

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Lucrez în presa auto din 2004, domeniu care mi-a permis până acum să fiu mai aproape de pasiunea mea. În aceşti ani de presă am trecut pe la AutoMondial, ProSport şi Gazeta Sporturilor. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu, care îmi împărtăşeşte pasiunea pentru curse. Am participat tot sezonul 2007 la campionatul FRAS, iar în 2008 am concurat la două etape ACR şi la una FRAS. Acest blog se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, vreau să subliniez faptul că acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Aşa că, dacă opiniile pe care le găsiţi aici vi se par subiective, e normal, sunt scrise de un om.

Un comentariu la „Performante si economie? Volkswagen zice ca se poate”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.