Petrom a scumpit astazi carburantii cu pana la 10 bani pe litru

Din motive care îmi scapă, OMV Petrom îmi trimite newslettere pe adresa personală de e-mail. Cel primit astăzi face referire la o campanie adresată clienţilor care alimentează de minimum 110 lei. Oare mai există astfel de oameni? Nu de alta, dar aş vrea să-i cunosc şi eu 🙂

În fine, ideea e că aceştia pot câştiga carburant suplimentar în valoare de 30 de lei dacă se aliniază stelele exact în momentul în care ei se află la casă pentru a achita combustibilul. Bine, promoţia e un pic diferită, dar nu am de gând să detaliez pentru că sunt ultimul om care ar vrea să facă reclamă acestei companii. La altceva voiam să mă refer.

Petrom pierde clienţi. Nu dintre cei corporate, ci dintre clienţii persoane fizice. Scumpirile abuzive practicate de această companie care deţine o poziţie dominantă în România în urma unei privatizări dubioase au generat multe resentimente în rândul românilor. Campania asta a lor e un semn că managementul Petrom a început să sesizeze scăderea. Sau nu.

Pentru că, în acelaşi timp, Petrom vine şi scumpeşte litrul de carburant cu 10 bani! Fără să anunţe, pentru că de o vreme încoace nu mai comunică scumpirile. Aşa se face că astăzi benzina premium fără plumb 95 a sărit la 5.43 lei (de la 5.33) în unele staţii Petrom din Bucureşti, iar sortimentul de bază de motorină a ajuns 5.30 lei. Nu mai vorbesc de staţiile OMV, care prin definiţie vând mai scump. Părerea mea e că volumele de vânzări au scăzut drastic, iar ei vor să compenseze scăderea încasărilor prin aceste scumpiri.

Tot astăzi, Rompetrol şi Lukoil au anunţat de asemenea creşterea preţurilor, obligaţi de modificările făcute de OMV. Şi asta nu e nimic. Să vedeţi scumpiri când încep românii să plece în vacanţa de vară! Cum răspund eu la aceste scumpiri fără justificare declanşate de OMV Petrom? Am mai spus-o şi o repet: nu mai intru în staţiile OMV şi Petrom decât să folosesc toaleta!

Via EvZ
Foto: ArhivaFoto.ro

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Lucrez în presa auto din 2004, domeniu care mi-a permis până acum să fiu mai aproape de pasiunea mea. În aceşti ani de presă am trecut pe la AutoMondial, ProSport şi Gazeta Sporturilor. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu, care îmi împărtăşeşte pasiunea pentru curse. Am participat tot sezonul 2007 la campionatul FRAS, iar în 2008 am concurat la două etape ACR şi la una FRAS. Acest blog se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, vreau să subliniez faptul că acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Aşa că, dacă opiniile pe care le găsiţi aici vi se par subiective, e normal, sunt scrise de un om.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.