Peugeot 408, un sedan doar pentru China

Peugeot a prezentat o nouă versiune a lui 308, cea în trei volume. Denumit 408, noul model va fi vândut doar în China, acolo unde va fi şi produs, la fel ca fostul 307 Sedan. Cea mai mare piaţă auto din lume merita un model special, mai ales că Peugeot a vândut acolo 410.000 de maşini în 2009.

Deşi toată lumea se aştepta ca noul model să se numească 308 Sedan, Peugeot a preferat denumirea 408. Asta pentru că este cu mult mai masiv decât modelul pe care îl înlocuieşte, 307 Sedan (20 de centimetri în plus la lungime şi 10 centimetri la lăţime), dar şi decât hatchback-ul 308, din care este derivat.

Asta da creştere! Astfel, Peugeot 408 măsoară 4,68 metri lungime, fiind cu doar 1 centimetru mai scurt decât 407! Pentru un spaţiu interior generos, ampatamentul a crescut faţă de 308 hatchback la 2,71 metri, iar volumul portbagajului măsoară 481 litri.

Peugeot 408 va fi oferit cu două motorizări, ambele pe benzină, de 1,6 litri şi 110 cai-putere şi de 2,0 litri şi 147 cai-putere. Maşina va fi produsă la uzina din Wuhan de către Dongfeng Motor Corporation în asociere cu grupul PSA, estimarea de vânzări pentru noul model fiind de 100.000 de unităţi anual.

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Lucrez în presa auto din 2004, domeniu care mi-a permis până acum să fiu mai aproape de pasiunea mea. În aceşti ani de presă am trecut pe la AutoMondial, ProSport şi Gazeta Sporturilor. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu, care îmi împărtăşeşte pasiunea pentru curse. Am participat tot sezonul 2007 la campionatul FRAS, iar în 2008 am concurat la două etape ACR şi la una FRAS. Acest blog se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, vreau să subliniez faptul că acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Aşa că, dacă opiniile pe care le găsiţi aici vi se par subiective, e normal, sunt scrise de un om.

6 comentarii la „Peugeot 408, un sedan doar pentru China”

  1. Da, ar fi o alternativa interesanta in segmentul inferior al clasei medii. Banuiesc ca si pretul ar fi unul bun. Numai ca nu stiu cat s-ar mai vinde 407-le daca Peugeot ar aduce acest model in Europa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.