Peugeot RCZ este “Cea mai frumoasa masina a anului 2009″

Coupe-ul Peugeot RCZ a câştigat premiul “Most beautiful car of the year 2009″, decernat în cadrul celei de-a 25-a ediţii a Festivalului Internaţional al Automobilului. RCZ a adunat 65.353 de voturi online, adică 33% din total, devansând modelele Citroen DS3, BMW Z4 şi Nissan 370Z.

Rezervat maşinilor cu preţuri mai mici de 50.000 de euro, premiul nu ajunge pentru prima dată la Peugeot, care a mai triumfat în competiţie în 1995 cu modelul 406, în 1997 cu 406 Coupe şi în 1998 cu 206.

Anul trecut, titlul de cea mai frumoasă maşină a anului a revenit modelului de clasă mică Alfa Romeo MiTo. Vânzările coupe-ului RCZ vor demara în primăvară, fiind oferit la început în două versiuni de motorizare: una pe benzină, de 1,6 litri turbo şi 156 cai-putere şi una diesel, de 2,0 litri şi 163 cai-putere.

Îmi place mult RCZ, e primul Peugeot care arată bine după o luuungă perioadă de timp. Cam de la 206 încoace. Dar nu pot să ignor Citroen-ul DS3, o maşină originală, care aduce mult aer proaspăt în designul auto. Înclin să cred că Citroen-ul ar fi meritat mai mult acest premiu. Nu credeţi?

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Lucrez în presa auto din 2004, domeniu care mi-a permis până acum să fiu mai aproape de pasiunea mea. În aceşti ani de presă am trecut pe la AutoMondial, ProSport şi Gazeta Sporturilor. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu, care îmi împărtăşeşte pasiunea pentru curse. Am participat tot sezonul 2007 la campionatul FRAS, iar în 2008 am concurat la două etape ACR şi la una FRAS. Acest blog se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, vreau să subliniez faptul că acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Aşa că, dacă opiniile pe care le găsiţi aici vi se par subiective, e normal, sunt scrise de un om.

2 comentarii la „Peugeot RCZ este “Cea mai frumoasa masina a anului 2009″”

  1. am vazut rivalul lui audi tt pe site-ul oficial peugeot.com; frumoasa n-am ce zice, dar nu e genul meu de masina; p.s. am votat de 2-3 ori rcz-ul, dar tot ds3-ul e in fata

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.