Pret-soc pentru Dacia Duster 4×4: 14.000 euro, inclusiv TVA!

Ziua lansării de la Geneva se apropie şi, pe măsură ce trece timpul, apar noi informaţii despre cel mai aşteptat model Dacia, SUV-ul compact Duster. Surse apropiate Dacia confirmă ceea ce „Automotive News Europe” relata acum câteva zile, anume că preţul de bază al lui Duster se va situa în jurul sumei de 12.000 euro.

Atenţie, însă, acest preţ corespunde versiunii dotate doar cu tracţiune faţă. Mult mai interesant este însă preţul lui Duster 4×4, care depăşeşte practic toate aşteptările. Astfel, cel mai ieftin Duster cu tracţiune integrală va costa aproximativ 14.000 euro, TVA inclus! Cu 1.000 euro mai puţin decât estimările presei franceze. Practic, tracţiunea integrală va costa suplimentar 1.800 euro, dar rămâne de văzut pe ce versiuni de echipare va fi posibilă comandarea acesteia.

Diferenţa de preţ dintre un model 4×2 şi unul 4×4 ar putea fi însă mai mare de 1.800 euro, în funcţie de echipări, ţinând cont că un model 4×4 ar trebui automat să aibă o dotare standard mai bogată.

Deci, cum vi se pare? Aţi da 14.000 euro pe un Duster 4×4?

Update: Preţurile oficiale le găsiţi aici. Sursa de la Renault s-a referit la preţurile pentru Europa de Vest.

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Lucrez în presa auto din 2004, domeniu care mi-a permis până acum să fiu mai aproape de pasiunea mea. În aceşti ani de presă am trecut pe la AutoMondial, ProSport şi Gazeta Sporturilor. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu, care îmi împărtăşeşte pasiunea pentru curse. Am participat tot sezonul 2007 la campionatul FRAS, iar în 2008 am concurat la două etape ACR şi la una FRAS. Acest blog se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, vreau să subliniez faptul că acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Aşa că, dacă opiniile pe care le găsiţi aici vi se par subiective, e normal, sunt scrise de un om.

3 comentarii la „Pret-soc pentru Dacia Duster 4×4: 14.000 euro, inclusiv TVA!”

  1. Dacia Duster in echipare de varf, adica A/C manual, geamuri electrice, radio-CD cu Mp3, tapiterie de piele ecologica si pachetul “crom” costa doar 18.000 de euro. Mult, dupa parerea mea, pentru o masina care in nivelul maxim de echipare nu reuseste sa ofere cele 5 stele la siguranta ale altor modele, culmea, la acelasi pret.

    Nu cred ca o sa cumpere nimeni o Dacia de 18.000 de eur, baza cred ca o sa fie cea de 15.000 de euro, care ofera un motor diesel si un nivel sub medie de echipare.

    Dacia Duster reprezinta o evolutie pentru Dacia si cred ca este un progres pentru brandul acesta, insa, mai este mult pana departe.

    http://mihacom.wordpress.com/2010/03/07/dacia-duster-suv-ul-care-defapt-este-crossover/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.