Prima fotografie oficiala a noului Ford B-MAX, model ce se va produce exclusiv la Craiova

Ford a arătat astăzi prima fotografie oficială a noului monovolum de clasă mică B-MAX, care va fi produs exclusiv la Craiova. La mai puţin de un an de la conceptul cu acelaşi nume arătat la Geneva, Ford a dezvăluit şi forma finală a modelului de serie B-MAX.

Din fericire, modelul de serie a păstrat liniile conceptului şi arată foarte bine. Din singura fotografie dată publicităţii de Ford se vede că modelul de producţie a primit mânere pentru uşi (conceptul nu le avea), dar a pierdut grila cromată a radiatorului. Ideea de bază a conceptului a fost însă păstrată: portierele se deschid în oglindă, iar B-MAX nu are montant central. Astfel, accesul în habitaclu pentru pasagerii din spate promite să fie excelent.

Micul MPV va fi unul dintre primele modele Ford care va dispune de noul motor turbo cu injecţie directă EcoBoost de 1,0 litri, cu trei cilindri în linie. Motorul va fi oferit în două versiuni de putere, 100 CP şi 125 CP.Vor exista în gamă şi motoare diesel Duratorq TDCi. Vânzările lui B-MAX vor începe după premiera mondială de la Salonul Auto de la Geneva din martie, când vor fi oferite toate detaliile.

Nu ştim încă preţul, însă conform declaraţiilor lui Henrik Nenzen, directorul general al Companiei Naţionale de Vânzări Ford, maşina va fi mai ieftină în România comparativ cu celelalte pieţe pe care va fi vândută.

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Începând din 2003 am lucrat în presa auto, astfel că am avut norocul ca jobul meu să coincidă cu pasiunea. În aceşti ani de presă am scris la AutoMondial, ProSport, Gazeta Sporturilor, autoevolution.com şi am colaborat cu Ziare.com. Din noiembrie 2011 până în martie 2013 am scris pentru Inautonews.com, iar din martie 2013 până în octombrie 2015 am scris pentru Carscoops. Din octombrie 2015 până în august 2018 am activat ca editor la DriveMag, iar în prezent colaborez din nou cu Carscoops. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu. Am participat tot sezonul 2007, precum şi la trei etape din 2008, reușind două clasări pe podium la clasa H2 la VTM Straja (Alba) în 2008 (locul 1) și la VTM Buzău în același an (locul al 2-lea). Acest blog auto l-am început în 2008, fiind probabil primul blog de profil din România. Auto-blog.ro se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Tot ceea ce veți citi aici este trecut prin filtrul meu (destul de critic ar zice unii), iar singura cenzură este cea a bunului-simţ. La adresele de e-mail de mai jos puteți trimite comunicate de presă legate de domeniul auto, invitații la evenimente sau orice alte mesaje sau întrebări care au legătură cu acest blog și cu mașinile. Contact: E-mail: dan.mihalascu [at] auto-blog.ro sau autoblogrou [at] gmail.com

2 comentarii la „Prima fotografie oficiala a noului Ford B-MAX, model ce se va produce exclusiv la Craiova”

  1. Arata destul de bine,sa speram ca si pretul sa fie accesibil avand in vedere ca este facut la noi

  2. recunosc ca nu sunt fan al clasei mici insa modelul chiar nu mi se pare prea ok, aduce foarte mult cu matizul ca design doar ca spatele e ceva mai aranjat

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.