Prima fotografie oficiala a noului Ford B-MAX, model ce se va produce exclusiv la Craiova

Ford a arătat astăzi prima fotografie oficială a noului monovolum de clasă mică B-MAX, care va fi produs exclusiv la Craiova. La mai puţin de un an de la conceptul cu acelaşi nume arătat la Geneva, Ford a dezvăluit şi forma finală a modelului de serie B-MAX.

Din fericire, modelul de serie a păstrat liniile conceptului şi arată foarte bine. Din singura fotografie dată publicităţii de Ford se vede că modelul de producţie a primit mânere pentru uşi (conceptul nu le avea), dar a pierdut grila cromată a radiatorului. Ideea de bază a conceptului a fost însă păstrată: portierele se deschid în oglindă, iar B-MAX nu are montant central. Astfel, accesul în habitaclu pentru pasagerii din spate promite să fie excelent.

Micul MPV va fi unul dintre primele modele Ford care va dispune de noul motor turbo cu injecţie directă EcoBoost de 1,0 litri, cu trei cilindri în linie. Motorul va fi oferit în două versiuni de putere, 100 CP şi 125 CP.Vor exista în gamă şi motoare diesel Duratorq TDCi. Vânzările lui B-MAX vor începe după premiera mondială de la Salonul Auto de la Geneva din martie, când vor fi oferite toate detaliile.

Nu ştim încă preţul, însă conform declaraţiilor lui Henrik Nenzen, directorul general al Companiei Naţionale de Vânzări Ford, maşina va fi mai ieftină în România comparativ cu celelalte pieţe pe care va fi vândută.

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Lucrez în presa auto din 2004, domeniu care mi-a permis până acum să fiu mai aproape de pasiunea mea. În aceşti ani de presă am trecut pe la AutoMondial, ProSport şi Gazeta Sporturilor. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu, care îmi împărtăşeşte pasiunea pentru curse. Am participat tot sezonul 2007 la campionatul FRAS, iar în 2008 am concurat la două etape ACR şi la una FRAS. Acest blog se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, vreau să subliniez faptul că acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Aşa că, dacă opiniile pe care le găsiţi aici vi se par subiective, e normal, sunt scrise de un om.

2 comentarii la „Prima fotografie oficiala a noului Ford B-MAX, model ce se va produce exclusiv la Craiova”

  1. Arata destul de bine,sa speram ca si pretul sa fie accesibil avand in vedere ca este facut la noi

  2. recunosc ca nu sunt fan al clasei mici insa modelul chiar nu mi se pare prea ok, aduce foarte mult cu matizul ca design doar ca spatele e ceva mai aranjat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.