Primele fotografii oficiale cu crossover-ul de clasa mica Peugeot 2008

Peugeot-2008-1Peugeot a făcut publice primele fotografii cu noul său crossover bazat pe platforma lui 208. Se numește 2008 și este primul Peugeot global, urmând a fi vândut în Europa, Asia și America Latină.

La fel ca 3008, 2008 nu arată nici ca un SUV, nici ca un MPV, nici ca un break înălțat. E câte puțin din fiecare. Peugeot îl numește „crossover urban”, categorie din care mai fac parte modele precum Nissan Juke, Opel Mokka/Chevrolet Traxx și Mini Countryman.

2008 afișează noua grilă Peugeot, faruri și stopuri noi, praguri și spoilere negre în partea de jos. Anumite detalii ale caroseriei sunt cromate, iar modelul de jante „Diamond” pe 17 țoli este special creat pentru acest model. Per total, un design plăcut, cu proporții armonioase. După mine arată mai bine decât toți concurenții direcți. E adevărat, nu e atât de excentric precum Juke, dar nici clienții de astfel de mașini nu sunt toți excentrici.

2008 are o lungime de 4,16 metri, fiind cu 20 cm mai lung decât 208 hatchback. Cât despre datele tehnice, Peugeot le menține secrete deocamdată, păstrând surprizele pentru debutul oficial din martie de la Salonul Auto de la Geneva. Singurele detalii furnizate sunt că 2008 va fi disponibil cu noile motoare pe benzină cu 3 cilindri și cu diesel-urile e-HDi, cu emisii poluante care pleacă de la 99 g CO2/km. Nimic despre o eventuală versiune cu tracțiune integrală.

Peugeot 2008 va fi produs în Franța, la Mulhouse, în China (Wuhan) și în Brazilia (Porto Real). Vânzările vor începe din primăvara acestui an.

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Începând din 2003 am lucrat în presa auto, astfel că am avut norocul ca jobul meu să coincidă cu pasiunea. În aceşti ani de presă am scris la AutoMondial, ProSport, Gazeta Sporturilor, autoevolution.com şi am colaborat cu Ziare.com. Din noiembrie 2011 până în martie 2013 am scris pentru Inautonews.com, iar din martie 2013 până în octombrie 2015 am scris pentru Carscoops. Din octombrie 2015 până în august 2018 am activat ca editor la DriveMag, iar în prezent colaborez din nou cu Carscoops. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu. Am participat tot sezonul 2007, precum şi la trei etape din 2008, reușind două clasări pe podium la clasa H2 la VTM Straja (Alba) în 2008 (locul 1) și la VTM Buzău în același an (locul al 2-lea). Acest blog auto l-am început în 2008, fiind probabil primul blog de profil din România. Auto-blog.ro se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Tot ceea ce veți citi aici este trecut prin filtrul meu (destul de critic ar zice unii), iar singura cenzură este cea a bunului-simţ. La adresele de e-mail de mai jos puteți trimite comunicate de presă legate de domeniul auto, invitații la evenimente sau orice alte mesaje sau întrebări care au legătură cu acest blog și cu mașinile. Contact: E-mail: dan.mihalascu [at] auto-blog.ro sau autoblogrou [at] gmail.com

2 comentarii la „Primele fotografii oficiale cu crossover-ul de clasa mica Peugeot 2008”

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.