Primele fotografii oficiale cu crossover-ul de clasa mica Peugeot 2008

Peugeot-2008-1Peugeot a făcut publice primele fotografii cu noul său crossover bazat pe platforma lui 208. Se numește 2008 și este primul Peugeot global, urmând a fi vândut în Europa, Asia și America Latină.

La fel ca 3008, 2008 nu arată nici ca un SUV, nici ca un MPV, nici ca un break înălțat. E câte puțin din fiecare. Peugeot îl numește „crossover urban”, categorie din care mai fac parte modele precum Nissan Juke, Opel Mokka/Chevrolet Traxx și Mini Countryman.

2008 afișează noua grilă Peugeot, faruri și stopuri noi, praguri și spoilere negre în partea de jos. Anumite detalii ale caroseriei sunt cromate, iar modelul de jante „Diamond” pe 17 țoli este special creat pentru acest model. Per total, un design plăcut, cu proporții armonioase. După mine arată mai bine decât toți concurenții direcți. E adevărat, nu e atât de excentric precum Juke, dar nici clienții de astfel de mașini nu sunt toți excentrici.

2008 are o lungime de 4,16 metri, fiind cu 20 cm mai lung decât 208 hatchback. Cât despre datele tehnice, Peugeot le menține secrete deocamdată, păstrând surprizele pentru debutul oficial din martie de la Salonul Auto de la Geneva. Singurele detalii furnizate sunt că 2008 va fi disponibil cu noile motoare pe benzină cu 3 cilindri și cu diesel-urile e-HDi, cu emisii poluante care pleacă de la 99 g CO2/km. Nimic despre o eventuală versiune cu tracțiune integrală.

Peugeot 2008 va fi produs în Franța, la Mulhouse, în China (Wuhan) și în Brazilia (Porto Real). Vânzările vor începe din primăvara acestui an.

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Lucrez în presa auto din 2004, domeniu care mi-a permis până acum să fiu mai aproape de pasiunea mea. În aceşti ani de presă am trecut pe la AutoMondial, ProSport şi Gazeta Sporturilor. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu, care îmi împărtăşeşte pasiunea pentru curse. Am participat tot sezonul 2007 la campionatul FRAS, iar în 2008 am concurat la două etape ACR şi la una FRAS. Acest blog se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, vreau să subliniez faptul că acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Aşa că, dacă opiniile pe care le găsiţi aici vi se par subiective, e normal, sunt scrise de un om.

2 comentarii la „Primele fotografii oficiale cu crossover-ul de clasa mica Peugeot 2008”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.