Primele fotografii oficiale cu noua Toyota Yaris

Acestea sunt primele imagini oficiale cu noua generaţie a modelului de clasă mică Toyota Yaris. Fotografiile ne arată versiunea pentru Japonia a acesteia – de unde şi sigla diferită şi numele Vitz. În Europa vor fi înlocuite cu cele folosite şi până acum.

Noua Yaris este mai lungă cu 10 cm decât actualul model, câştigul regăsindu-se în ampatament. Asta se traduce printr-un spaţiu interior mai mare, mai ales pentru pasagerii din spate. Lăţimea a rămas neschimbată, însă înălţimea a scăzut cu 2 cm. În plus, Toyota a reuşit şi o scădere cu 30 kg a masei proprii, care este a ajuns la exact 1 tonă.

Toyota vrea mai mulţi clienţi bărbaţi pentru noua Yaris

Se pare că Toyota a schimbat macazul cu noua Yaris, renunţând la a mai miza pe o clientelă majoritar feminină. „Această maşină are o caroserie mai sportivă şi o prezenţă mai puternică, aşa că aşteptăm o proporţie mai mare de clienţi bărbaţi de data asta„, a declarat inginerul-şef Hirofumi Yamamoto pentru Autocar.

Cu toate astea, mie nu-mi place designul. Aminteşte prea mult de Auris, poate cel mai anost model Toyota, dar şi de Prius. Cum poţi să te aştepţi la o clientelă masculină în condiţiile astea nu-mi dau seama. Oricum, maşina nu este radical diferită de cea actuală, modificările mai importante fiind doar la partea frontală. Vechiul model mi se pare mult mai unitar şi mai reuşit ca design.

La lansare vor exista 2 versiuni, ambele pe benzină

Noul model va dispune de două motoare pe benzină (aceleaşi ca şi până acum) – un 1.0 de 70 CP şi un 1.33 de 95 CP. Ultimul va fi oferit cu sistem start-stop, consumul mediu estimat de Toyota pentru acesta fiind de 3,7 litri/100 km. Ambele versiuni vor fi oferite cu o transmisie manuală cu cinci trepte. Cât despre diesel, acesta va fi disponibil din 2012, alături de un hibrid. Pe piaţa japoneză va exista şi o versiune „sporty” RS, cu motor de 110 CP şi design uşor modificat.

La interior, Yaris va beneficia de materiale mai bune şi o izolare fonică mai bună, iar ESP-ul şi ABS-ul vor fi oferite standard. Debutul pe pieţele europene va avea loc în vara anului viitor.

Via | Autocar

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Lucrez în presa auto din 2004, domeniu care mi-a permis până acum să fiu mai aproape de pasiunea mea. În aceşti ani de presă am trecut pe la AutoMondial, ProSport şi Gazeta Sporturilor. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu, care îmi împărtăşeşte pasiunea pentru curse. Am participat tot sezonul 2007 la campionatul FRAS, iar în 2008 am concurat la două etape ACR şi la una FRAS. Acest blog se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, vreau să subliniez faptul că acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Aşa că, dacă opiniile pe care le găsiţi aici vi se par subiective, e normal, sunt scrise de un om.

Un comentariu la „Primele fotografii oficiale cu noua Toyota Yaris”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.