Primele poze oficiale cu versiunea de serie a lui Chevrolet Cruze hatchback

Chevrolet va prezenta la Geneva săptămâna viitoare versiunea de serie a conceptului arătat anul trecut la Salonul Auto de la Paris. Este vorba de Cruze hatchback, care în „hainele” de show mi-a plăcut foarte mult. Din fericire, tranziţia către un model de serie s-a făcut fără modificări majore, aşa că avem un Cruze cu cinci uşi care arată foarte bine. 

Acest model este destinat în special Europei, unde hatchback-urile joacă un rol foarte important, mai ales pe pieţele consacrate, 65% din modelele din clasa compactă fiind hatch-uri. Faţă de sedan, Cruze hatchback are un portbagaj mai mic cu 50 litri, însă valoarea de 400 litri rămâne una respectabilă, mai ales că există şi posibilitatea rabatării banchetei spate în raport 60/40 atunci când nevoile de transport o cer.

O altă diferenţă faţă de sedan o constituie lungimea mai mică a maşinii (berlina are 4,57 metri), ceea ce aduce o manevrabilitate sporită, mai ales în traficul urban. Chevrolet nu a comunicat încă dimensiunile maşinii, însă le vom afla cu siguranţă la lansarea de la Geneva. Cât priveşte gama de motoare, aceasta va fi aceeaşi ca la Cruze sedan: două propulsoare pe benzină de 1,6 şi 1,8 litri (124, respectiv 141 CP), plus un diesel de 2 litri şi 163 CP. Lansarea comercială pe pieţele europene va avea loc la jumătatea acestui an.

Foto: Chevrolet

 

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Începând din 2003 am lucrat în presa auto, astfel că am avut norocul ca jobul meu să coincidă cu pasiunea. În aceşti ani de presă am scris la AutoMondial, ProSport, Gazeta Sporturilor, autoevolution.com şi am colaborat cu Ziare.com. Din noiembrie 2011 până în martie 2013 am scris pentru Inautonews.com, iar din martie 2013 până în octombrie 2015 am scris pentru Carscoops. Din octombrie 2015 până în august 2018 am activat ca editor la DriveMag, iar în prezent colaborez din nou cu Carscoops. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu. Am participat tot sezonul 2007, precum şi la trei etape din 2008, reușind două clasări pe podium la clasa H2 la VTM Straja (Alba) în 2008 (locul 1) și la VTM Buzău în același an (locul al 2-lea). Acest blog auto l-am început în 2008, fiind probabil primul blog de profil din România. Auto-blog.ro se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Tot ceea ce veți citi aici este trecut prin filtrul meu (destul de critic ar zice unii), iar singura cenzură este cea a bunului-simţ. La adresele de e-mail de mai jos puteți trimite comunicate de presă legate de domeniul auto, invitații la evenimente sau orice alte mesaje sau întrebări care au legătură cu acest blog și cu mașinile. Contact: E-mail: dan.mihalascu [at] auto-blog.ro sau autoblogrou [at] gmail.com

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.