Probleme cu aerul conditionat la GTI: vibratii puternice

Jurnal de bord VW Golf V GTI, 13.08.2010. Exact când a împlinit doi ani şi jumătate şi vreo 48.000 km, maşina mi-a făcut prima problemă. Săptămâna trecută, în timp ce mergeam de la Buzău către Bucureşti, am simţit în volan o vibraţie puternică, acompaniată de un zgomot ca de avion la decolare. Toată maşina tremura, sursa problemei fiind în zona motorului.
Am crezut prima dată că a pornit radiatorul de răcire, afară fiind o căldură infernală. Mi-am dat seama însă că e o problemă de la instalaţia de aer condiţionat, pentru că la oprirea AC vibraţia a încetat. N-am mai pornit aerul până la destinaţie, am lăsat maşina parcată şi a doua zi am pornit-o să văd dacă problema persistă. Ei bine, da. Motorul merge absolut normal, dar dacă pornesc aerul condiţionat maşina tremură de parcă vrea să decoleze.

Luni am programare în service pentru o diagnoză, sper să nu fie o problemă serioasă (cum ar fi o defecţiune a compresorului de AC, care costă vreo 20 de milioane). Sper însă că e doar ceva slăbit pe acolo, o chestie minoră, mai ales că aer rece bagă în continuare. Orice ar fi însă, după doi ani şi ceva de utilizare super-corectă şi atentă (pornesc AC-ul şi iarna, ca să-şi facă ungerea), revizii la timp şi o grijă uneori obsesivă pentru maşina asta, mi se pare de rahat să apară o astfel problemă. Nu mă antepronunţ însă, aştept verdictul service-ului, după care voi reveni cu detalii.

Voi aţi păţit aşa ceva la maşinile voastre? Care a fost motivul şi cât v-a costat reparaţia?

UPDATE: Exact ca în filmele proaste, când am ajuns cu maşina în service aerul condiţionat a funcţionat perfect. Deci maşina a cam făcut mişto de mine. Nu i-am mai făcut nici o diagnoză pentru că însemna să blochez maşina în service toată ziua , însă dacă problema revine o să o duc iar la „doctor”.

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Lucrez în presa auto din 2004, domeniu care mi-a permis până acum să fiu mai aproape de pasiunea mea. În aceşti ani de presă am trecut pe la AutoMondial, ProSport şi Gazeta Sporturilor. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu, care îmi împărtăşeşte pasiunea pentru curse. Am participat tot sezonul 2007 la campionatul FRAS, iar în 2008 am concurat la două etape ACR şi la una FRAS. Acest blog se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, vreau să subliniez faptul că acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Aşa că, dacă opiniile pe care le găsiţi aici vi se par subiective, e normal, sunt scrise de un om.

4 comentarii la „Probleme cu aerul conditionat la GTI: vibratii puternice”

  1. asa ceva am patit si eu la un pasat din 99, aceleasi simptome vinovat fiind la mine electroventilatoru de la klima

  2. cred ca asa ceva am si eu. Imi face asa de vreo doi ani. Dar face mai tare cand deschid AC si masina sta pe loc. La viteza parca nu se mai aude. Dar inca nu am bani sa rezolv problema.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.