Protestele cu maruntis la benzinarii continua, preferam circul lucrurilor serioase

Văd la ştiri cum românii continuă să „protesteze” cu mărunţiş prin benzinării. OK, am înţeles, la început chestia asta avea un oarecare haz, prin simplul fapt că atrăgea atenţia asupra scumpirii exagerate a combustibililor. Dar, oameni buni, când o să înţelegeţi că protestul vostru nu-i afectează decât pe angajaţii nevinovaţi care trebuie să vă numere pungile cu monede şi pe clienţii care vor să alimenteze pe bune?

Contrar convingerilor voastre, să ştiţi că şefii OMV Petrom, Lukoil sau Rompetrol chiar dorm liniştiţi noaptea şi nu au coşmaruri în care mii de români vin să le îngroape benzinăriile sub munţi de mărunţiş.

După treaba asta cu monezile a apărut iniţiativa boicotării tuturor benzinăriilor pe 17, 18 şi 19 ianuarie. O idee bună în teorie, pentru că ar fi arătat petroliştilor că românii sunt solidari şi iau atitudine faţă de creşterile abuzive de preţuri. Chiar dacă simbolică, la fel ca treaba cu mărunţişul, acţiunea ar fi avut un impact psihologic mult mai mare. Cu condiţia să se pună în practică

Nu s-a pus, pentru că românii sunt solidari doar pe Facebook. M-am uitat zilele trecute prin benzinării şi n-am văzut nici o schimbare faţă de o zi normală. În schimb, cei cu mărunţii perseverează 🙂 Concluzia e că românii au inventat o formă de protest revoluţionară: se opun scumpirii carburanţilor cumpărând! Şocant, nu? E mai simplu decât să stea acasă şi să nu mai calce pragul benzinăriilor…

Ceea ce ne aduce la a treia formă de protest, cea care implică boicotarea OMV Petrom, principalul jucător de pe piaţă şi cel care dictează preţurile la carburanţi în România. Logica e următoarea: dacă toată lumea ar alimenta de la celelalte companii, pe termen nelimitat, compania OMV Petrom va începe să înregistreze pierderi şi va fi nevoită să-şi reconsidere politica de preţuri. Nu vă lăsaţi păcăliţi de gogoriţele cu protestele de genul luna asta îi boicotăm pe ăia, luna viitoare pe ceilalţi etc. Ăsta e singurul protest cu şanse de reuşită. Eu deja l-am început, deşi eram un client fidel al Petrom până la sfârşitul anului trecut.

Ce ziceţi, suntem în stare?

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Lucrez în presa auto din 2004, domeniu care mi-a permis până acum să fiu mai aproape de pasiunea mea. În aceşti ani de presă am trecut pe la AutoMondial, ProSport şi Gazeta Sporturilor. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu, care îmi împărtăşeşte pasiunea pentru curse. Am participat tot sezonul 2007 la campionatul FRAS, iar în 2008 am concurat la două etape ACR şi la una FRAS. Acest blog se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, vreau să subliniez faptul că acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Aşa că, dacă opiniile pe care le găsiţi aici vi se par subiective, e normal, sunt scrise de un om.

2 comentarii la „Protestele cu maruntis la benzinarii continua, preferam circul lucrurilor serioase”

  1. Salut Dan,

    Foarte adevarat ce spui ! Romanul stii cum este, si mie rusine sa o spun acum. Singura problema este de timp pana cand majoritatea Romanilor vor iesi in strada, si nu numai pentru problema carburantilor ci pentru toate problemele sociale care se inmultesc pe zi ce trece. Problema noastra este guvernul care nu este capabil sa directioneze veniturile acolo unde trebuie, si spun aici ca ar trebui stimulata productia si nu constructia de „autostrazi de unica folosinta”. Ce mai pana nu o sa incepem sa producem si noi ceva nu o sa fie bine.

    Cu respect,
    Viorel Rotaru

  2. O idee cu la fel de multe sanse de reusita ca si boicotul de pe 17-18-19. Plus ca din cate stiu OMV-Petrom vinde carburanti altor petrolisti de pe piata (parca Mol ?) pt ca doar ei si Rompetrol & Lukoil produc benzina, restul o revand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.