Protestele cu maruntis la benzinarii continua, preferam circul lucrurilor serioase

Văd la ştiri cum românii continuă să „protesteze” cu mărunţiş prin benzinării. OK, am înţeles, la început chestia asta avea un oarecare haz, prin simplul fapt că atrăgea atenţia asupra scumpirii exagerate a combustibililor. Dar, oameni buni, când o să înţelegeţi că protestul vostru nu-i afectează decât pe angajaţii nevinovaţi care trebuie să vă numere pungile cu monede şi pe clienţii care vor să alimenteze pe bune?

Contrar convingerilor voastre, să ştiţi că şefii OMV Petrom, Lukoil sau Rompetrol chiar dorm liniştiţi noaptea şi nu au coşmaruri în care mii de români vin să le îngroape benzinăriile sub munţi de mărunţiş.

După treaba asta cu monezile a apărut iniţiativa boicotării tuturor benzinăriilor pe 17, 18 şi 19 ianuarie. O idee bună în teorie, pentru că ar fi arătat petroliştilor că românii sunt solidari şi iau atitudine faţă de creşterile abuzive de preţuri. Chiar dacă simbolică, la fel ca treaba cu mărunţişul, acţiunea ar fi avut un impact psihologic mult mai mare. Cu condiţia să se pună în practică

Nu s-a pus, pentru că românii sunt solidari doar pe Facebook. M-am uitat zilele trecute prin benzinării şi n-am văzut nici o schimbare faţă de o zi normală. În schimb, cei cu mărunţii perseverează 🙂 Concluzia e că românii au inventat o formă de protest revoluţionară: se opun scumpirii carburanţilor cumpărând! Şocant, nu? E mai simplu decât să stea acasă şi să nu mai calce pragul benzinăriilor…

Ceea ce ne aduce la a treia formă de protest, cea care implică boicotarea OMV Petrom, principalul jucător de pe piaţă şi cel care dictează preţurile la carburanţi în România. Logica e următoarea: dacă toată lumea ar alimenta de la celelalte companii, pe termen nelimitat, compania OMV Petrom va începe să înregistreze pierderi şi va fi nevoită să-şi reconsidere politica de preţuri. Nu vă lăsaţi păcăliţi de gogoriţele cu protestele de genul luna asta îi boicotăm pe ăia, luna viitoare pe ceilalţi etc. Ăsta e singurul protest cu şanse de reuşită. Eu deja l-am început, deşi eram un client fidel al Petrom până la sfârşitul anului trecut.

Ce ziceţi, suntem în stare?

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Începând din 2003 am lucrat în presa auto, astfel că am avut norocul ca jobul meu să coincidă cu pasiunea. În aceşti ani de presă am scris la AutoMondial, ProSport, Gazeta Sporturilor, autoevolution.com şi am colaborat cu Ziare.com. Din noiembrie 2011 până în martie 2013 am scris pentru Inautonews.com, iar din martie 2013 până în octombrie 2015 am scris pentru Carscoops. Din octombrie 2015 până în august 2018 am activat ca editor la DriveMag, iar în prezent colaborez din nou cu Carscoops. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu. Am participat tot sezonul 2007, precum şi la trei etape din 2008, reușind două clasări pe podium la clasa H2 la VTM Straja (Alba) în 2008 (locul 1) și la VTM Buzău în același an (locul al 2-lea). Acest blog auto l-am început în 2008, fiind probabil primul blog de profil din România. Auto-blog.ro se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Tot ceea ce veți citi aici este trecut prin filtrul meu (destul de critic ar zice unii), iar singura cenzură este cea a bunului-simţ. La adresele de e-mail de mai jos puteți trimite comunicate de presă legate de domeniul auto, invitații la evenimente sau orice alte mesaje sau întrebări care au legătură cu acest blog și cu mașinile. Contact: E-mail: dan.mihalascu [at] auto-blog.ro sau autoblogrou [at] gmail.com

2 comentarii la „Protestele cu maruntis la benzinarii continua, preferam circul lucrurilor serioase”

  1. Salut Dan,

    Foarte adevarat ce spui ! Romanul stii cum este, si mie rusine sa o spun acum. Singura problema este de timp pana cand majoritatea Romanilor vor iesi in strada, si nu numai pentru problema carburantilor ci pentru toate problemele sociale care se inmultesc pe zi ce trece. Problema noastra este guvernul care nu este capabil sa directioneze veniturile acolo unde trebuie, si spun aici ca ar trebui stimulata productia si nu constructia de „autostrazi de unica folosinta”. Ce mai pana nu o sa incepem sa producem si noi ceva nu o sa fie bine.

    Cu respect,
    Viorel Rotaru

  2. O idee cu la fel de multe sanse de reusita ca si boicotul de pe 17-18-19. Plus ca din cate stiu OMV-Petrom vinde carburanti altor petrolisti de pe piata (parca Mol ?) pt ca doar ei si Rompetrol & Lukoil produc benzina, restul o revand.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.