Raikkonen sta pe bara in 2010, iar Button merge la McLaren

Kimi_RaikkonenCele mai mari necunoscute în sezonul de transferări din Formula 1 s-au rezolvat. Pretenţiile financiare ale lui Kimi Raikkonen n-au fost acceptate de McLaren, aşa că finlandezul nu va concura în Formula 1 în 2o1o. Nimeni nu ştie ce salariu a cerut Kimi şi cât erau dispuşi cei de la McLaren să-i ofere, dar e clar că sumele nu au coincis. Până la urmă cred că e mai bine aşa pentru Raikkonen, care a părut foarte apatic anul acesta. Poate că pauza asta e exact lucrul de care avea nevoie.

Motorsportul înseamnă mult mai mult decât Formula 1, mai ales când ai câştigat deja un titlu mondial şi ai concurat pentru cele mai importante echipe: McLaren şi Ferrari. Acum Kimi e liber să meargă la raliuri şi la Le Mans. „Un an de pauză nu înseamnă nimic pentru Kimi. E mai interesat ca niciodată să se lupte pentru victorii şi pentru titluri mondiale. Formula 1 îi va duce dorul lui Kimi”, spune managerul său, Steve Robertson.

„Anul viitor va concura la raliuri şi probabil la cursa de 24 de ore de la Le Mans. Ambele îl interesează şi îi plac foarte mult”, adaugă acesta. Sincer, cred că la raliuri îi va fi foarte greu să aibă rezultate (mă refer la WRC), însă la Le Mans are toate şansele să strălucească. Vă daţi seama ce nebunie ar fi dacă se va înscrie la cursă? Eu unul aş fi foarte curios să văd cum se descurcă.

Button + Hamilton = ?

Ceea ce mă aşteptam să se întâmple s-a întâmplat. McLaren l-a luat pe Button, cele două părţi semnând un contract pe mai mulţi ani (nu au divulgat pe câţi). McLaren va alinia la start anul viitor doi englezi, ambii campioni mondiali. Presa din Albion o va lua razna, mai ceva ca pe vremea luptei dintre Alonso şi Hamilton.

Button e un tip curajos şi pentru asta îl apreciez foarte mult. Gândiţi-vă la Michael Schumacher, a acceptat el vreodată să aibă un coechipier atât de valoros? Ei bine, Button a zis da şi a acceptat să vină la McLaren alături de Hamilton, „copilul” răsfăţat al echipei din Woking. În mod sigur McLaren i-a promis tratament egal, dar asta i-a promis şi lui Alonso şi aţi văzut ce a ieşit…

Vor ieşi scântei şi de data asta la McLaren?

Foto: kimiraikkonenforever.com

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Lucrez în presa auto din 2004, domeniu care mi-a permis până acum să fiu mai aproape de pasiunea mea. În aceşti ani de presă am trecut pe la AutoMondial, ProSport şi Gazeta Sporturilor. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu, care îmi împărtăşeşte pasiunea pentru curse. Am participat tot sezonul 2007 la campionatul FRAS, iar în 2008 am concurat la două etape ACR şi la una FRAS. Acest blog se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, vreau să subliniez faptul că acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Aşa că, dacă opiniile pe care le găsiţi aici vi se par subiective, e normal, sunt scrise de un om.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.