Recall in stil american: Dodge Ram rechemat pentru etichete gresite

Ne-am obişnuit cu recall-uri generate de tot felul de probleme tehnice sau mai puţin tehnice. De la covoraşe „fermecate” care blochează pedala de frână până la defecte constructive care duc la incendii, nimic nu ne mai surprinde în acest domeniu. Însă cei de la Dodge demonstrează că există încă resurse nebănuite în ceea ce priveşte rechemările.

840 de proprietari de pick-up-uri Dodge Ram şi Ram HD au fost înştiinţaţi că trebuie să se prezinte la cel mai apropiat dealer Dodge pentru o etichetă tipărită greşit 🙂 E drept, nu e orice etichetă, ci aceea pe care sunt scrise presiunile recomandate de producător pentru pneuri. La unele din modelele amintite, informaţiile referitoare la greutatea admisă şi la numărul de pasageri sunt greşite, astfel că şoferii pot fi puşi în situaţii periculoase dacă le respectă.

Cred că e cel mai amuzant recall de care am auzit până acum.

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Lucrez în presa auto din 2004, domeniu care mi-a permis până acum să fiu mai aproape de pasiunea mea. În aceşti ani de presă am trecut pe la AutoMondial, ProSport şi Gazeta Sporturilor. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu, care îmi împărtăşeşte pasiunea pentru curse. Am participat tot sezonul 2007 la campionatul FRAS, iar în 2008 am concurat la două etape ACR şi la una FRAS. Acest blog se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, vreau să subliniez faptul că acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Aşa că, dacă opiniile pe care le găsiţi aici vi se par subiective, e normal, sunt scrise de un om.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.