Renault anunta un Duster pick-up de serie prin conceptul Oroch

După apariția modelului Dacia Duster pick-up cu cabină simplă construit special pentru OMV Petrom, un nou pick-up bazat pe SUV-ul românesc a fost prezentat oficial, de data aceasta sub sigla Renault.

Sub numele Renault Duster Oroch se ascunde cel mai probabil un viitor Duster pick-up de serie cu cabină dublă. Conceput de centrul de design Renault pentru America Latină din Sao Paulo și prezentat la salonul auto din metropola braziliană, Duster Oroch este un exercițiu de stil pentru un pick-up recreațional care poate transporta cinci pasageri.

Dacă ținem cont că aproximativ 75% din piața de vehicule comerciale din America de Sud (circa 920.000 de unități) este reprezentată de modele de tip pick-up, atunci e clar că Renault nu-și permite să mai stea deoparte. De altfel compania franceză a și anunțat că va intra pe acest segment cu cel puțin două modele.

Unul dintre ele ar putea fi acest Duster Oroch, bineînțeles fără elementele de concept car precum suportul de plăci de kitesurfing sau camerele video pentru agrement montate pe montantul C.

“Renault Duster Oroch este o ilustrare concretă a strategiei noastre de a dezvolta produse adaptate piețelor din America Latină,” a declarat Denis Barbier, vicepreședintele diviziei Renault pentru regiunea Americilor. Înseamnă asta că Duster pick-up nu va ajunge și în Europa? Rămâne de văzut.


VIDEO

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Lucrez în presa auto din 2004, domeniu care mi-a permis până acum să fiu mai aproape de pasiunea mea. În aceşti ani de presă am trecut pe la AutoMondial, ProSport şi Gazeta Sporturilor. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu, care îmi împărtăşeşte pasiunea pentru curse. Am participat tot sezonul 2007 la campionatul FRAS, iar în 2008 am concurat la două etape ACR şi la una FRAS. Acest blog se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, vreau să subliniez faptul că acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Aşa că, dacă opiniile pe care le găsiţi aici vi se par subiective, e normal, sunt scrise de un om.

13 comentarii la „Renault anunta un Duster pick-up de serie prin conceptul Oroch”

  1. Da, in sfarsit poate vom avea si noi o marca de masina cu care sa se mandrim.

  2. Arata foarte bine. Mult mai bine decat modelul clasic. pacat ca nu le-au scos pe piata, ar fii chiar utile

  3. Foarte frumos modelul. Cu siguranta va avea priza la public, mai ales ca si pretul va fi competitiv.

  4. Am vazut modelele care s-au facut special pentru OMV, foarte frumoase. Sper sa inceapa productia si pentru public.

  5. A mai fost anuntat un model de duster prin 2010,daca tin bine minte, si doar asa a si ramas..oricum,masina e frumoasa, are o urma de modernism ,iar culorile ii ofera un plus de eleganta. bravo lor

  6. Wow ! masina arata incredibil de bine. In ciuda tuturor care zic: „tot dacie ramane” nu este chiar asa. Dacia a avansat foarte mult in comparatie cu ce a fost, a ajuns la un nivel bun atat in design cat si tehnologie pentru pretul care-l are. Succes Dacia in continuare !

  7. Este spectaculos, nimic de zis. Daca ar aparea o astfel de masina pe strazile din Romania am zice la inceput ca vedem un soi de OZN. Dupa aceea ne-am indragosti de ea. Mai ales in zona de munte ori de deal, chiar si micii antreprenori s-ar putea orienta catre o astfel de masina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.