Schumi, invins de el insusi…

schumi_kartingÎn decurs de câteva zile, Michael Schumacher a reuşit să aducă întreaga suflare automobilistică de la extaz la agonie. După ce anunţase la sfârşitul lunii trecute că revine în F1 pentru a-l înlocui pe Massa în Marele Premiu al Europei, Schumi a dat azi bomba: în urma antrenamentelor, şi-a dat seama că starea de sănătate nu-i permite să mai concureze.

Mai precis, e vorba de o accidentare petrecută în luna februarie a acestui an, când germanul a căzut de pe motocicletă în timpul unui test în Superbike. În urma acelui accident, Schumi a renunţat la a mai concura la moto. Şi iată că, din cauza aceluiaşi accident, Schumi nu mai poate reveni nici în Formula 1.

A doua retragere

Aseară a trebuit să-l informez pe preşedintele Ferrari Luca di Montezemolo şi pe şeful echipei Stefano Domenicali că, din păcate, nu sunt capabil să-l înlocuiesc pe Felipe„, a spus Schumi într-un comunicat postat pe site-ul său. „Am încercat totul ca să fac posibilă acea revenire temporară însă, spre regretul meu, nu a ieşit cum trebuia. Din păcate nu am reuşit să stăpânim durerea de gât care a apărut după testul F1 de o zi de la Mugello, chiar dacă am încercat totul din punct de vedere medical şi terapeutic„, a adăugat germanul.

Consecinţele rănilor cauzate de accidentul moto din februarie, fracturi în zona capului şi a gâtului, s-au dovedit a fi, din păcate, încă prea severe. De aceea gâtul meu nu poate suporta încă forţele extreme din Formula 1„, a clarificat Schumacher situaţia.

Sunt extrem de dezamăgit. Îmi pare foarte rău pentru băieţii de la Ferrari şi pentru toţi fanii care mi-au ţinut pumnii. Nu pot decât să repet că am încercat tot ce depindea de mine. Tot ce pot să fac acum este să ţin pumnii întregii echipe pentru cursele care vor urma„, şi-a încheiat septuplul campion mondial comunicatul.

Fanii sunt cu siguranţă la fel de dezamăgiţi, iar diriguitorii Formulei 1 îşi smulg părul din cap. Ar fi fost o şansă nesperată pentru „Marele Circ” de a ieşi în faţă şi cu altceva decât cu scandaluri şi controverse. Iar audienţele curselor ar fi înregistrat valori colosale cu Schumi la bord. Din păcate, acest lucru nu se va mai întâmpla. Nu vom mai avea ocazia să vedem dacă Schumi mai poate. Nu vom mai avea niciodată ocazia să-l vedem concurând în Formula 1…

PS: În locul lui Schumacher va concura Luca Badoer, pilotul de teste al Scuderiei Ferrari.

Foto: www.michael-schumacher.de

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Lucrez în presa auto din 2004, domeniu care mi-a permis până acum să fiu mai aproape de pasiunea mea. În aceşti ani de presă am trecut pe la AutoMondial, ProSport şi Gazeta Sporturilor. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu, care îmi împărtăşeşte pasiunea pentru curse. Am participat tot sezonul 2007 la campionatul FRAS, iar în 2008 am concurat la două etape ACR şi la una FRAS. Acest blog se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, vreau să subliniez faptul că acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Aşa că, dacă opiniile pe care le găsiţi aici vi se par subiective, e normal, sunt scrise de un om.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.