Schumi si Alonso, uimiti de noile reguli FIA

Michael Schumacher a publicat pe blogul personal câteva declaraţii referitoare la ultimele decizii ale FIA (Federaţia Internaţională de Automobilism). Septuplul campion mondial a spus că nu vede rostul noului sistem de punctare introdus de FIA, conform căruia pilotul cu cele mai multe victorii va deveni campion mondial, chiar dacă un alt pilot are mai multe puncte.

Germanul crede că noua metodă nu ajută Formula 1, în primul rând pentru că este introdusă când mai sunt doar două săptămâni până la debutul sezonului, iar în al doilea rând pentru că o consideră injustă. „Nu văd cum poate avea sens faptul ca un campion mondial să aibă mai puţine puncte decât pilotul de pe locul doi„, a spus Schumi. El vede însă şi o parte pozitivă: „E o mişcare bună prin care se încearcă întărirea poziţiei câştigătorului de curse„.

Fernando Alonso este însă mai categoric. Spaniolul crede că schimbarea constantă a regulilor nu ajută Formula 1 şi critică FIA pentru că nu ascultă echipele, piloţii şi fanii. „Cred că acest gen de decizii nu fac decât să-i deruteze pe fani„, a spus pilotul de la Renault pe blogul său. „Formula 1 a supravieţuit peste 50 de ani mulţumită echipelor, sponsorilor, piloţilor şi, mai presus de toate, mulţumită fanilor din toată lumea, dar nici unul dintre ei nu a putut să-şi exprime părerile în faţa FIA„, a adăugat Alonso.

Sunt îngrijorat nu atât de deciziile care afectează sezonul ce stă să înceapă cât mai ales de acelea care afectează viitorul competiţiei în anii viitori. Sper însă ca aceste măsuri să poată fi reconsiderate pe termen scurt„, a mai spus spaniolul, referindu-se la intenţia FIA de a impune din 2010 bugete limitate la 30 milioane lire sterline pe sezon pentru fiecare echipă.

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Lucrez în presa auto din 2004, domeniu care mi-a permis până acum să fiu mai aproape de pasiunea mea. În aceşti ani de presă am trecut pe la AutoMondial, ProSport şi Gazeta Sporturilor. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu, care îmi împărtăşeşte pasiunea pentru curse. Am participat tot sezonul 2007 la campionatul FRAS, iar în 2008 am concurat la două etape ACR şi la una FRAS. Acest blog se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, vreau să subliniez faptul că acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Aşa că, dacă opiniile pe care le găsiţi aici vi se par subiective, e normal, sunt scrise de un om.

Un comentariu la „Schumi si Alonso, uimiti de noile reguli FIA”

  1. Pingback: Auto-blog.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.