Se cauta o limuzina pentru Putin

Yaroslav yakovlev_Bernard Weel
Orice președinte, mai ales când vorbim de una dintre puterile mondiale și în special dacă este vorba de “Mama Rusia”, simte nevoia stringentă de a-i fi respectat statutul în orice moment, inclusiv când se deplasează în treburi oficiale cu limuzina prezidențială.

Iar aceasta din urmă trebuie să nu fie doar un simbol al statutului ocupantului, ci și un birou mobil, sală de conferințe, sanctuar – nu de alta dar cine are posibilitatea de a pulveriza jumătate din lume la o vorbă trebuie apărat, protejat, răsfățat și în general satisfăcut pe deplin, indiferent de dorințele exprimate (sau chiar neexprimate).

Și pentru că vorbim de Vladimir Putin – omul care practic simbolizează Rusia modernă – lucrurile sunt mai complicate, fiindcă intervine mândria națională și industria auto a rușilor nu e prea grozavă acum.

Dacă vă aduceți aminte – se întâmpla în 2010 – Zavod imeni Likhachova (mai cunoscuți drept ZIL) și guvernul rus acceptau propuneri de design pentru viitoarea limuzină prezidențială, cea mai onorantă fiind cea de la studioul slava’saakyan (patron era un fost director de design de la ZIL).

Suntem în 2013 și iată că (destul de răbdător) Putin și-a exprimat dezacordul în privința… lipsei sus-numitei limuzine. Așadar, Marussia (o firmă care tot încearcă să renască ca Phoenix-ul) împreună cu GAZ ne propun ideea lor despre stilul sovietic în secolul XXI. Ba mai mult, într-un exercițiu total democratic, ei acceptă și propuneri de design de pe site-ul Cardesign.ru.

Nu ne-am putut abține și am luat și noi la puricat imaginile, pe care vă lăsăm să le admirați și voi.

 

Un comentariu la „Se cauta o limuzina pentru Putin”

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.