Seat Exeo, in Romania de la 18837 euro

exeo1Preţul include TVA şi corespunde motorizării de 1,6 litri pe benzină (102 cai-putere), echipare „Reference”. Cel mai scump model este cel dotat cu motor diesel de 2 litri şi 170 cai-putere: 25118 euro.

Bazat pe platforma tehnică a vechiului Audi A4, Exeo mai este oferit cu un motor de 1,8 litri de 150 CP sau cu unul de 2 litri şi 200 CP, ambele turbo pe benzină. În plus, diesel-ul de 2 litri este oferit şi într-o variantă de 140 CP. Toate motoarele respectă normele Euro 5.

Cel mai sportiv Exeo este cel dotat cu motorul de pe Golf GTI. Acesta accelerează de la 0 la 100 km/h în 7,3 secunde şi atinge o viteză maximă de 241 km/h.

Există trei versiuni de echipare, „Reference“, „Style“ şi „Sport“.

În a doua jumătate a anului Porsche România va lansa pe piaţă şi break-ul lui Exeo, denumit ST.

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Lucrez în presa auto din 2004, domeniu care mi-a permis până acum să fiu mai aproape de pasiunea mea. În aceşti ani de presă am trecut pe la AutoMondial, ProSport şi Gazeta Sporturilor. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu, care îmi împărtăşeşte pasiunea pentru curse. Am participat tot sezonul 2007 la campionatul FRAS, iar în 2008 am concurat la două etape ACR şi la una FRAS. Acest blog se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, vreau să subliniez faptul că acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Aşa că, dacă opiniile pe care le găsiţi aici vi se par subiective, e normal, sunt scrise de un om.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.