Loeb a devenit Cavaler al Legiunii de Onoare

loebSebastien Loeb, pilotul Citroën Racing şi campionul mondial de raliuri en-titre, a primit miercuri după amiază, la Palatul Elysée, din partea preşedintelui Frantei, titlul de Cavaler al Legiunii de Onoare. După cele 5 titluri mondiale câştigate în Campionul Mondial de Raliuri, Sebastien Loeb a fost invitat, miercuri 27 mai, la Palatul Elysee pentru a i se înmâna un nou titlu de prestigiu.

În cadrul unei ceremonii oficiale la care a participat şi familia pilotului Citroën, Nicolas Sarkozy, preşedintele Franţei, l-a decorat pe Loeb cu ordinul Legiunii de Onoare, cea mai înaltă distincţie acordată de statul francez. Această distincţie, creată de Napoleon Bonaparte, mai este numită şi „crucea celor bravi”, iar printre cei care au fost onoraţi de-a lungul timpului se numără şi alte personalităţi din sporturile cu motor: Pierre Dupasquier, Jean Alesi şi Alain Prost, cvadruplu campion mondial de Formula 1.

„Sunt foarte onorat să primesc această decoraţie din partea preşedintelui Republicii. Chiar dacă este un titlu personal, ţin foarte mult să îl impart cu toţi membrii echipei Citroën. De fiecare dată când facem să răsune imnul naţional la un raliu, simţim aceeaşi mândrie comună pentru reuşita sub culorile Franţei. Sper să continui să-mi reprezint cu demnitate ţara, obţinând al şaselea titlu de Campion Mondial de Raliuri „, a declarat Sebastien Loeb.

In 2009, Sebastien Loeb a câştigat 5 dintre cele 6 etape disputate, fiind lider în Campionatul Mondial de Raliuri, cu un total de 55 de puncte. Palmaresul pilotului echipei Citroën este impresionant. Loeb are 52 de raliuri câştigate, dintre care 23 pe asfalt şi 26 pe macadam. În afara acestui record, el este şi pilotul cu cele mai multe victorii într-un sezon, 11 în 2008, pilotul cu cele mai multe victorii consecutive, 6 la rând, şi pilotul cu cele mai multe victorii consecutive într-un singur raliu, 7 în Raliul Germaniei între 2002 şi 2008. Sebastien Loeb a câştigat, până acum, 20 de raliuri diferite.

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Lucrez în presa auto din 2004, domeniu care mi-a permis până acum să fiu mai aproape de pasiunea mea. În aceşti ani de presă am trecut pe la AutoMondial, ProSport şi Gazeta Sporturilor. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu, care îmi împărtăşeşte pasiunea pentru curse. Am participat tot sezonul 2007 la campionatul FRAS, iar în 2008 am concurat la două etape ACR şi la una FRAS. Acest blog se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, vreau să subliniez faptul că acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Aşa că, dacă opiniile pe care le găsiţi aici vi se par subiective, e normal, sunt scrise de un om.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.