Smart Forjeremy, poate cea mai stupida masina din istorie

De ce ar vrea cineva o pereche de aripi pe mașina pe care o conduce? N-am nici cea mai vagă idee, însă cei de la Smart s-au gândit să nu mai neglijeze această categorie de clienți așa că vor produce un Fortwo electric dotat cu o pereche de aripi în partea posterioară. Din fericire, deocamdată e doar un concept car.

Din nefericire, Smart vrea să-l producă în serie din 2013, deci există șanse să vă întâlniți pe stradă cu așa ceva. Puteți ofta totuși ușurați pentru că va fi produs într-o ediție limitată.

În afara aripilor, mai e ceva care face din acest Smart un candidat la titlul de cea mai ridicolă mașină din istorie: numele. Se numește Smart Forjeremy, deoarece a fost „mutilată” de creatorul de modă Jeremy Scott (îl vedeți în imagini alături de mașină). Nu știu de ce, dar de fiecare dată când o casă de modă realizează o ediție specială în colaborare cu un constructor de automobile rezultatul e în cel mai bun caz demn de ignorat. De data asta e imposibil de ignorat, având în vedere că Jeremy Scott a fost lăsat de Smart nu doar să adauge unele accesorii de interior și exterior, ci și acea stupidă pereche de aripi. Aș privi cu mai multă plăcere o sudură în plină desfășurare decât această mașină.

Se pare că Scott are un fetiș cu aripile, care apar pe mai toate creațiile lui vestimentare. Pe Smart Forjeremy, acestea au rolul de a găzdui stopurile „de avangardă” ale mașinii. Ascultați aici ce zice CEO-ul Smart, Annette Winkler: „Atât Smart cât și aripile reprezintă un strop de libertate pe străzile aglomerate ale marilor orașe. În domeniile lor, atât creatorul de modă Jeremy Scott cât și marca Smart sunt trendsetteri pionieri, care se aventurează în teritorii neexplorate încă și care provoacă status quo-ul„.

Cu alte cuvinte, dacă tot i-am promis omului că-l lăsăm să aducă modificări caroseriei, acum n-avem ce să facem, o băgăm pe asta cu trendsetterii. Jeremy Scott spune că aripile se potrivesc de minune pe un Smart electric pentru că o astfel de mașină eliberează mediul înconjurător de emisiile de noxe (se pare că omul nu a auzit de termocentrale). Părerea mea sinceră e că ar fi trebuit să se rezume la a le îmbrăca pe Lady Gaga, Madonna, Katy Perry sau Rihanna. A spune că Smart Forjeremy e o mașină gay e un understatement. Cu toate astea, cred că Scott a mers mult prea departe chiar și pentru această categorie mai excentrică de cumpărători.

Cât despre săraca mașină, sub garderoba de carnaval se află tehnica unui Smart Fortwo Electric Drive. Propulsat de un motor electric de 55 kW, acesta accelerează de la 0 la 60 km/h în 4,8 secunde și atinge o viteză maximă de 125 km/h. Cu bateria încărcată la maximum, se pot parcurge 145 de kilometri în traficul urban.

PS: Vă dați seama cât mișto se va face de mașina asta în primul episod Top Gear din noul sezon? Abia aștept reacția lui Jeremy Clarkson 🙂

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Începând din 2003 am lucrat în presa auto, astfel că am avut norocul ca jobul meu să coincidă cu pasiunea. În aceşti ani de presă am scris la AutoMondial, ProSport, Gazeta Sporturilor, autoevolution.com şi am colaborat cu Ziare.com. Din noiembrie 2011 până în martie 2013 am scris pentru Inautonews.com, iar din martie 2013 până în octombrie 2015 am scris pentru Carscoops. Din octombrie 2015 până în august 2018 am activat ca editor la DriveMag, iar în prezent colaborez din nou cu Carscoops. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu. Am participat tot sezonul 2007, precum şi la trei etape din 2008, reușind două clasări pe podium la clasa H2 la VTM Straja (Alba) în 2008 (locul 1) și la VTM Buzău în același an (locul al 2-lea). Acest blog auto l-am început în 2008, fiind probabil primul blog de profil din România. Auto-blog.ro se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Tot ceea ce veți citi aici este trecut prin filtrul meu (destul de critic ar zice unii), iar singura cenzură este cea a bunului-simţ. La adresele de e-mail de mai jos puteți trimite comunicate de presă legate de domeniul auto, invitații la evenimente sau orice alte mesaje sau întrebări care au legătură cu acest blog și cu mașinile. Contact: E-mail: dan.mihalascu [at] auto-blog.ro sau autoblogrou [at] gmail.com

2 comentarii la „Smart Forjeremy, poate cea mai stupida masina din istorie”

  1. Da, arata ridicol masina asta. Ce faci daca trebe sa te duci la o inmormantare, la un job, la o intalnire …? Cum ar fii sa apari cu masina asta? Cred ca-ti primesti cateva palme peste cap si n-o sa vrea nimeni sa discute cu tine

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.