Soferi, vineri se deschide pasajul de la Baneasa!

pasaj baneasaMinistrul Transporturilor, Radu Berceanu, a anunţat astăzi că pasajul subteran de la intrarea în Bucureşti de pe DN1 va fi deschis circulaţiei începând de vineri, 27 noiembrie. O veste bună, neîndoielnic, dar această lucrare trenează de peste doi ani şi jumătate. Alţii fac sute de kilometri de autostradă în intervalul ăsta, fac poduri, fac kilometri întregi de tuneluri…

Păi hai să vedem atunci datele impresionantului pasaj de la Băneasa: lungime totală de 560 de metri, două benzi pe fiecare sens, 300 de muncitori în şantier şi un cost total de circa 13 milioane de euro. E mult, e puţin? Nu sunt expert în costuri, dar cunoscând istoria licitaţiilor autohtone de infrastructură sunt sigur că s-ar fi putut face mult mai ieftin.

Sunt tare curios cum va arăta traficul în zonă după deschiderea pasajului. Se va muta oare coada la Piaţa Presei Libere? Dacă da, ce modificări ar trebui făcute acolo pentru fluidizare?

Webcam live de la pasajul Băneasa aici.

PS: Am uitat că mai e un semafor pînă la Casa Presei, cel de la podul peste lac. Oare ce se va întâmpla acolo? Va rămâne semaforul sau se va face sens giratoriu? Părerea mea  e că sensul giratoriu e o tâmpenie atunci când există mai mult de o bandă pe sens. Cred că ar fi mai bine să rămână semaforul, dar să se mărească timpii de trecere pentru Sos. Bucureşti-Ploieşti.

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Lucrez în presa auto din 2004, domeniu care mi-a permis până acum să fiu mai aproape de pasiunea mea. În aceşti ani de presă am trecut pe la AutoMondial, ProSport şi Gazeta Sporturilor. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu, care îmi împărtăşeşte pasiunea pentru curse. Am participat tot sezonul 2007 la campionatul FRAS, iar în 2008 am concurat la două etape ACR şi la una FRAS. Acest blog se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, vreau să subliniez faptul că acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Aşa că, dacă opiniile pe care le găsiţi aici vi se par subiective, e normal, sunt scrise de un om.

3 comentarii la „Soferi, vineri se deschide pasajul de la Baneasa!”

  1. e perfect asa, s-a modificat peste tot… dupa domeniu, titlul paginii e cel mai important criteriu de relevanta pentru motoarele de cautare in afisarea rezultatelor

  2. Mersi de observatie, am vorbit cu prietenul care a facut site-ul si a zis ca a rezolvat. De acum inainte la toate articolele o sa apara si titlul in cautari. Ce nu stiu e daca o sa apara si articolele deja publicate.

  3. as avea o sugestie, sa gasesti modalitatea ca titlul articolului sa apara ca titlu si al paginii; sa ma fac mai bine inteles: acest articol poarta numele de „Şoferi, vineri se deschide pasajul de la Băneasa!”, dar in browser apare „Auto-blog.ro” si asa apar toate articolele; titlul paginii e foarte important pt. google, iar daca ai acelasi titlu pt. toate paginile risti penalizarea de la motoarele de cautare; nu ma pricep in wordpress, dar sigur e o posibilitate ca titlul unui articol sa genereze titlul paginii si nu un titlu implicit pt. toate paginile, care vad eu ca e titlul site-ului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.