Spectatori, ocupati cele mai bune locuri! Ken Block vine in WRC!

blockKen Block e în primul rând un om de afaceri. Un „self-made millionaire”, care a debutat la raliuri în 2005, la 38 de ani! Ce a făcut până atunci? A construit împreună cu Damon Way compania „DC Shoes”, care şi-a început activitatea prin producerea de încălţăminte pentru skateboard-eri şi a ajuns să fie cumpărată în 2004 de Quiksilver cu 87 milioane dolari.

Un adevărat star în America şi pe internet, unde filmuleţele cu cascadoriile lui fac furori, Ken Block s-a decis să concureze în Campionatul Mondial de Raliuri, alături de „băieţii răi” precum Sebastien Loeb, Mikko Hirvonen sau Kimi Raikkonen. Americanul va pilota un Ford Focus RS WRC preparat de M-Sport şi finanţat de Monster Energy (producător de băuturi energizante), echipa numindu-se Monster World Rally Team. Block va participa doar la câteva etape (nu va face program complet).

Să concurez în WRC a fost mereu un vis de-al meu dar aş fi visător dacă aş promite clasări pe podium în viitorul apropiat. Mă voi lupta cu cei mai mari piloţi ai planetei. Voi da totul, dar principalul meu obiectiv pentru 2010 este să devin un pilot competitiv pentru 2011 şi mai departe„, a declarat realist Block, care va participa şi în campionatul american de raliuri şi în X-Games, în ambele ţintind locul I.

Şi câtă dreptate are. E una să faci spectacol şi alta să scoţi cel mai bun timp. Va trebui să-şi reseteze „computerul de bord” pentru a scoate pe probe timpii cei mai buni, nu fum din cauciucuri. Un lucru e clar: WRC are numai de câştigat din prezenţa unei vedete precum Ken Block. Dacă adaugăm faptul că un anume Kimi Raikkonen va pilota pentru Citroen, pe lângă starurile deja consacrate ale disciplinei, e clar că va fi un an incendiar. Prima etapă la care va participa Block este Raliul Mexicului.

PS: Iată cam cu ce ocupă Ken Block atunci când nu participă la raliuri sau la X-Games. Enjoy!

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Lucrez în presa auto din 2004, domeniu care mi-a permis până acum să fiu mai aproape de pasiunea mea. În aceşti ani de presă am trecut pe la AutoMondial, ProSport şi Gazeta Sporturilor. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu, care îmi împărtăşeşte pasiunea pentru curse. Am participat tot sezonul 2007 la campionatul FRAS, iar în 2008 am concurat la două etape ACR şi la una FRAS. Acest blog se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, vreau să subliniez faptul că acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Aşa că, dacă opiniile pe care le găsiţi aici vi se par subiective, e normal, sunt scrise de un om.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.