SUV-ul Duster poate duce Renault inapoi pe piata americana

Dacia_Duster_8Renault s-a retras de pe piaţa americană în 1987 iar de atunci nu a mai dat semne că ar dori să revină. Alianţa cu Nissan i-a făcut pe mulţi analişti de peste Ocean să creadă că francezii se vor întoarce în cele din urmă în SUA, dar nu a fost cazul. Iată că până la urmă discuţiile se reiau, iar „vinovată” de aceasta este Dacia şi succesul nesperat al acestei mărci în toată lumea.

„Wall Street Journal” scrie că Renault se gândeşte serios la piaţa americană, directorul diviziei de automobile entry-level de la Renault declarând pentru prestigiosul ziar că maşina care ar putea influenţa această decizie este noul SUV low-cost Duster.

Dacă Duster, care va fi comercializat şi cu emblema Renault, se va vinde bine pe pieţele emergente din America de Sud sau Europa de Est, francezii sunt dispuşi să încerce şi piaţa americană. Iar Duster ar putea fi doar „pretextul”, ulterior Renault intenţionând să vândă în SUA şi gama Logan.

Ar fi o revenire istorică, atât pentru Renault, ale cărui maşini au dezamăgit în SUA, cât mai ales pentru Dacia, care s-a făcut de râs într-un mare fel în America în anii ’80. Sper doar ca Duster-ul să fie comercializat în SUA sub marca Dacia, şi nu Renault (deşi e puţin probabil).

Sursa: autoblog.com

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Începând din 2003 am lucrat în presa auto, astfel că am avut norocul ca jobul meu să coincidă cu pasiunea. În aceşti ani de presă am scris la AutoMondial, ProSport, Gazeta Sporturilor, autoevolution.com şi am colaborat cu Ziare.com. Din noiembrie 2011 până în martie 2013 am scris pentru Inautonews.com, iar din martie 2013 până în octombrie 2015 am scris pentru Carscoops. Din octombrie 2015 până în august 2018 am activat ca editor la DriveMag, iar în prezent colaborez din nou cu Carscoops. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu. Am participat tot sezonul 2007, precum şi la trei etape din 2008, reușind două clasări pe podium la clasa H2 la VTM Straja (Alba) în 2008 (locul 1) și la VTM Buzău în același an (locul al 2-lea). Acest blog auto l-am început în 2008, fiind probabil primul blog de profil din România. Auto-blog.ro se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Tot ceea ce veți citi aici este trecut prin filtrul meu (destul de critic ar zice unii), iar singura cenzură este cea a bunului-simţ. La adresele de e-mail de mai jos puteți trimite comunicate de presă legate de domeniul auto, invitații la evenimente sau orice alte mesaje sau întrebări care au legătură cu acest blog și cu mașinile. Contact: E-mail: dan.mihalascu [at] auto-blog.ro sau autoblogrou [at] gmail.com

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.