SUV-ul Duster poate duce Renault inapoi pe piata americana

Dacia_Duster_8Renault s-a retras de pe piaţa americană în 1987 iar de atunci nu a mai dat semne că ar dori să revină. Alianţa cu Nissan i-a făcut pe mulţi analişti de peste Ocean să creadă că francezii se vor întoarce în cele din urmă în SUA, dar nu a fost cazul. Iată că până la urmă discuţiile se reiau, iar „vinovată” de aceasta este Dacia şi succesul nesperat al acestei mărci în toată lumea.

„Wall Street Journal” scrie că Renault se gândeşte serios la piaţa americană, directorul diviziei de automobile entry-level de la Renault declarând pentru prestigiosul ziar că maşina care ar putea influenţa această decizie este noul SUV low-cost Duster.

Dacă Duster, care va fi comercializat şi cu emblema Renault, se va vinde bine pe pieţele emergente din America de Sud sau Europa de Est, francezii sunt dispuşi să încerce şi piaţa americană. Iar Duster ar putea fi doar „pretextul”, ulterior Renault intenţionând să vândă în SUA şi gama Logan.

Ar fi o revenire istorică, atât pentru Renault, ale cărui maşini au dezamăgit în SUA, cât mai ales pentru Dacia, care s-a făcut de râs într-un mare fel în America în anii ’80. Sper doar ca Duster-ul să fie comercializat în SUA sub marca Dacia, şi nu Renault (deşi e puţin probabil).

Sursa: autoblog.com

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Lucrez în presa auto din 2004, domeniu care mi-a permis până acum să fiu mai aproape de pasiunea mea. În aceşti ani de presă am trecut pe la AutoMondial, ProSport şi Gazeta Sporturilor. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu, care îmi împărtăşeşte pasiunea pentru curse. Am participat tot sezonul 2007 la campionatul FRAS, iar în 2008 am concurat la două etape ACR şi la una FRAS. Acest blog se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, vreau să subliniez faptul că acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Aşa că, dacă opiniile pe care le găsiţi aici vi se par subiective, e normal, sunt scrise de un om.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.