TASH 2011, un targ de masini second-hand scumpe

Am fost azi la TASH 2011, adică Târgul Auto Second Hand. Dacă aveţi timp de pierdut merită să daţi o raită pe acolo, e deschis de joi până duminică inclusiv (14-17 aprilie) la Băneasa Drive In Cinema (chiar lângă mall-ul Băneasa Shopping City). Sunt câteva maşini interesante pe acolo, dar doar de văzut, nu de cumpărat.

Dacă vă interesează să cumpăraţi o maşină second-hand nu vă recomand acest târg, decât dacă bugetul dumneavoastră este de minimum 15.000 euro. De la acest nivel există câteva opţiuni de luat în seamă, dar numai după o negociere serioasă.

Asta pentru că în cele mai multe cazuri preţurile sunt umflate, majoritatea maşinilor expuse aparţinând dealerilor de maşini noi şi second-hand şi nu vânzătorilor privaţi. De aici preţurile aferente, plus proporţia mare de maşini noi, care nu ştiu ce caută la acest târg. Nu mai vorbesc de maşini de clasă mică gen Ford Fiesta, VW Polo sau Opel Corsa oferite la suprapreţ sau de cele recuperate de societăţile de leasing care se vând la preţuri duble decât ar fi normal având în vedere istoricul lor tumultuos.

Am remarcat câteva oldtimere precum un Ford Model T, un Corvette Stingray şi un Ford Mustang, la preţuri de circa 30.000 euro fiecare, dar şi un BMW M3 Coupe, un Jaguar XFR Arden şi Lincoln Town Car din 2000 şi ceva, un sedan american care îmi place foarte tare.

Foto: TASH

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Lucrez în presa auto din 2004, domeniu care mi-a permis până acum să fiu mai aproape de pasiunea mea. În aceşti ani de presă am trecut pe la AutoMondial, ProSport şi Gazeta Sporturilor. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu, care îmi împărtăşeşte pasiunea pentru curse. Am participat tot sezonul 2007 la campionatul FRAS, iar în 2008 am concurat la două etape ACR şi la una FRAS. Acest blog se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, vreau să subliniez faptul că acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Aşa că, dacă opiniile pe care le găsiţi aici vi se par subiective, e normal, sunt scrise de un om.

2 comentarii la „TASH 2011, un targ de masini second-hand scumpe”

  1. Parerea mea este ca merita sa cumperi o masina second hand confortabila si fiabila la 8-9000 de euro decat sa cumperi o dacie noua la acelasi pret.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.