Tesla Model S Alpha, inca un pas catre productia de serie

Tesla Motors se apropie de momentul în care va oferi pe piaţă Model S, berlina cu care speră să îşi extindă vânzările dincolo de nişa reprezentată de modelul Roadster. Compania americană a furnizat primele imagini cu Model S Alpha, o versiune de pre-serie din care va lua naștere versiunea definitivă Model S Beta.

Anticipat de conceptul omonim prezentat în urmă cu doi ani, Model S va fi produs în SUA, existând deja 5.000 de comenzi pentru berlina electrică. Faţă de concept, există câteva diferenţe stilistice în zona spoilerului frontal, unde locul luminilor de zi a fost luat de prize de aer suplimentare. De asemenea, spoilerul posterior se prezintă acum cu un difuzor de aer mai discret, în timp ce desenul interior al blocurilor optice a fost şi el modificat.

Maşina va dispune de până la şapte locuri, va putea atinge o viteză maximă de 192 km/h şi va accelera de la 0 la 100 km/h în mai puţin de şase secunde. Autonomia se va ridica la 250-480 kilometri, în funcţie de tipul de baterie ales de client. Interiorul se va remarca prin folosirea unei console centrale touch-screen care va prelua toate funcțiile comutatoarelor tradiționale, iar de la bord nu va lipsi conexiunea la internet. Tesla Model S va fi comercializat în SUA din a doua parte a anului 2012, la prețuri cuprinse între 57.400 și 77.400 dolari (39.200-52.900 euro).

Părerea mea este că acest model va începe revoluția electrică. Tesla dispune deja de cea mai avansată tehnologie în domeniul bateriilor, iar producerea unui sedan ce va costa de două ori mai puțin decât modelul Roadster va transforma Tesla Motors dintr-un constructor exotic într-unul de luat în seamă. Ca să nu mai vorbim de designul lui Model S, care e absolut superb…

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Lucrez în presa auto din 2004, domeniu care mi-a permis până acum să fiu mai aproape de pasiunea mea. În aceşti ani de presă am trecut pe la AutoMondial, ProSport şi Gazeta Sporturilor. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu, care îmi împărtăşeşte pasiunea pentru curse. Am participat tot sezonul 2007 la campionatul FRAS, iar în 2008 am concurat la două etape ACR şi la una FRAS. Acest blog se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, vreau să subliniez faptul că acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Aşa că, dacă opiniile pe care le găsiţi aici vi se par subiective, e normal, sunt scrise de un om.

2 comentarii la „Tesla Model S Alpha, inca un pas catre productia de serie”

  1. Salut! articolele sunt foarte misto si pozele sunt mai mereu impresionante. am cautat si un review despre volkswagen scirocco dar nu am gasit… crezi ca ma poti ajuta?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.