Tratament AMG pentru noul Mercedes-Benz CLS

Salonul Auto de la Los Angeles va fi gazdă şi pentru versiunea „dementă” a noului Mercedes-Benz CLS, cea trecută prin filtrul celor de la AMG. Ştiţi ce înseamnă asta, nu? Putere cât cuprinde, pachet estetic pe măsură şi un preţ… de care n-are rost să vorbim acum. Mai bine să vedem ce ştie să facă „tăticul” CLS-urilor.

Noul CLS în versiune AMG se distinge de variantele normale prin spoilere mai agresive, o grilă a radiatorului revizuită, o nouă capotă şi aripi faţă unice pentru acest model. Pe lângă acestea, se mai pot observa difuzorul de aer, evacuarea cu patru ţevi, luminile de zi cu LED-uri şi roţile speciale pe 19 ţoli. Indicii cât se poate de clare că avem de-a face cu o brută în haine office.

La interior, CLS 63 AMG îşi delectează pasagerii cu elemente de decor din lemn de nuc (fibra de carbon şi finisarea „Piano Black” fiind opţionale), scaune sport şi un volan cu trei braţe prevăzut cu padele din aluminiu.

518 CP şi 700 Nm. Sau 550 CP şi 800 Nm!

„Inima” lui CLS 63 AMG este însă sub capotă, acolo unde zace un V8 biturbo de 5,5 litri şi 518 CP, capabil să mute munţii din loc la nevoie (cuplul maxim de 700 Nm/1750 rpm îţi dă posibilitatea să te gândeşti şi la asta). Cuplat la o transmisie cu şapte trepte de tip Speedshift MCT, Mercedes-Benz CLS 63 AMG este capabil de performanţe dinamice demne de un devorator de autostrăzi: acceleraţia de la 0 la 100 km/h ia doar 4,4 secunde şi viteza maximă e limitată electronic la 250 km/h.

Dacă asta nu sună suficient de bine, Mercedes-Benz oferă opţional pachetul AMG Performance, care ridică puterea motorului la 550 CP şi momentul maxim la 800 Nm! Astfel, sprintul de la 0 la 100 km/h durează 4,3 secunde, iar viteza maximă atinge valoarea de 300 km/h.

Peste toate astea, CLS 63 AMG este dotat cu sistem start-stop şi de regenerare a energiei produse la frânare, astfel că afişează un consum de 11,1 litri/100 km pe autostradă şi 14,7 litri/100 km în oraş, valori mai mici cu 33% faţă de generaţia precedentă. Vă daţi voi singuri seama care e consumul real dacă Mercedes a comunicat cifrele astea…

Nu se cunosc preţurile deocamdată, dar se ştie că maşina va ajunge pe piaţa europeană în primăvara lui 2011. Probabil că în Bucureşti va ajunge cu o lună mai devreme 🙂

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Începând din 2003 am lucrat în presa auto, astfel că am avut norocul ca jobul meu să coincidă cu pasiunea. În aceşti ani de presă am scris la AutoMondial, ProSport, Gazeta Sporturilor, autoevolution.com şi am colaborat cu Ziare.com. Din noiembrie 2011 până în martie 2013 am scris pentru Inautonews.com, iar din martie 2013 până în octombrie 2015 am scris pentru Carscoops. Din octombrie 2015 până în august 2018 am activat ca editor la DriveMag, iar în prezent colaborez din nou cu Carscoops. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu. Am participat tot sezonul 2007, precum şi la trei etape din 2008, reușind două clasări pe podium la clasa H2 la VTM Straja (Alba) în 2008 (locul 1) și la VTM Buzău în același an (locul al 2-lea). Acest blog auto l-am început în 2008, fiind probabil primul blog de profil din România. Auto-blog.ro se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Tot ceea ce veți citi aici este trecut prin filtrul meu (destul de critic ar zice unii), iar singura cenzură este cea a bunului-simţ. La adresele de e-mail de mai jos puteți trimite comunicate de presă legate de domeniul auto, invitații la evenimente sau orice alte mesaje sau întrebări care au legătură cu acest blog și cu mașinile. Contact: E-mail: dan.mihalascu [at] auto-blog.ro sau autoblogrou [at] gmail.com

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.