Ultimul Horch produs, gasit de Audi in Texas

horchO poveste frumoasă vine din Texas, acolo unde Audi a găsit ultimul model produs de compania Horch, care alături de DKW, Wanderer şi Audi forma, în perioada interbelică, concernul Auto Union. Marcă de prestigiu, Horch a fost primul constructor care a introdus motoare cu opt cilindri în producţia de serie.

Maşina care face obiectul filmului de mai jos este ultima produsă de Horch, în 1953, respectând planurile tehnice din 1939. Cum a ajuns maşina tocmai în Texas? A fost adusă de un soldat american din Germania, în 1956. Iar în 1967 a fost achiziţionată de un colecţionar, care însă nu auzise de această marcă. Faceţi cunoştinţă cu simpaticul proprietar şi cu povestea maşinii în filmul care urmează.

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Lucrez în presa auto din 2004, domeniu care mi-a permis până acum să fiu mai aproape de pasiunea mea. În aceşti ani de presă am trecut pe la AutoMondial, ProSport şi Gazeta Sporturilor. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu, care îmi împărtăşeşte pasiunea pentru curse. Am participat tot sezonul 2007 la campionatul FRAS, iar în 2008 am concurat la două etape ACR şi la una FRAS. Acest blog se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, vreau să subliniez faptul că acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Aşa că, dacă opiniile pe care le găsiţi aici vi se par subiective, e normal, sunt scrise de un om.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.