Un tur pe Nurburgring intr-o masina cu adevarat speciala…

Nurburgring Nordschleife, cel mai de temut circuit al Germaniei, este locul unde toți constructorii de mașini sport (și nu numai) își testează mașinile. Dacă vă întrebați cum e să pilotezi o mașină rapidă pe Nurburgring, imaginile următoare vă vor lămuri pe deplin. Mașina este o Gardner Douglas T70, o mașină de curse inspirată de celebra Lola T70 din anii ’60.

Toate comenzile sunt analogice, nu există nici un fel de asistare a tracțiunii sau a direcției, iar faptul că are o caroserie descoperită tip barchetta face și mai dificilă misiunea pilotului. Însă când ai în față un circuit atât de spectaculos și te afli într-o mașină diabolic de rapidă, mai faci și sacrificii, nu? 🙂

Via | Autoblog.it

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Lucrez în presa auto din 2004, domeniu care mi-a permis până acum să fiu mai aproape de pasiunea mea. În aceşti ani de presă am trecut pe la AutoMondial, ProSport şi Gazeta Sporturilor. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu, care îmi împărtăşeşte pasiunea pentru curse. Am participat tot sezonul 2007 la campionatul FRAS, iar în 2008 am concurat la două etape ACR şi la una FRAS. Acest blog se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, vreau să subliniez faptul că acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Aşa că, dacă opiniile pe care le găsiţi aici vi se par subiective, e normal, sunt scrise de un om.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.