Uraaa! Vom mai avea inca 10 kilometri de autostrada pe A3

Autostrada Transilvania se lungeşte cu încă 10 kilometri. Asfaltul e deja turnat, urmează să se facă recepţia şi deschiderea circulaţiei, cel mai probabil luna viitoare. Asta deşi anul trecut Berceanu se lăuda că în 2010 vor mai fi finalizaţi încă 48 de kilometri din A3 (pe lângă cei 42 inauguraţi atunci). Iată că nici măcar această estimare jalnică a fostului ministru nu a putut fi respectată, aşa că în România anului 2010 vor fi daţi în folosinţă doar 10 kilometri de autostradă, între Turda şi Câmpia Turzii.

Merge bine treaba, nu? În ritmul ăsta, cred că anul viitor se va inaugura 1 kilometru de autostradă. Cu panglici, sobor de preoţi, tot ce trebuie. Oricum, băieţii de la Bechtel şi cu cei de la CNADNR stau bine: din cei 255 kilometri care trebuia să fie gata până la 31.12.2010, conform contractului, au finalizat 52. Aşa că termenul de finalizare al întregii autostrăzi (415 km), fixat pentru 31.12.2013, se poate traduce prin 31.12.2023. Sau poate 2033?

Via | HotNews

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Lucrez în presa auto din 2004, domeniu care mi-a permis până acum să fiu mai aproape de pasiunea mea. În aceşti ani de presă am trecut pe la AutoMondial, ProSport şi Gazeta Sporturilor. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu, care îmi împărtăşeşte pasiunea pentru curse. Am participat tot sezonul 2007 la campionatul FRAS, iar în 2008 am concurat la două etape ACR şi la una FRAS. Acest blog se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, vreau să subliniez faptul că acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Aşa că, dacă opiniile pe care le găsiţi aici vi se par subiective, e normal, sunt scrise de un om.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.