Vesti proaste de la Craiova: Ford reduce deja la jumatate productia de B-Max


Veste proastă pentru industria auto din România: Ford a anunțat că reduce la jumătate producția uzinei de la Craiova, unde este produs modelul B-Max. Pe fondul scăderii cererii din Europa de Vest, constructorul american va produce începând de luna aceasta 250 de mașini pe zi, în loc de peste 500 câte producea până acum.

Astfel, în uzină se va lucra într-un singur schimb, al doilea fiind anulat.Ford îşi reechilibrează operaţiunile de producţie din Craiova pentru a răspunde actualelor condiţii de piaţă din Europa. În urma lansării producţiei noului B-Max la uzina de la Craiova, Ford trece la un program de lucru într-un singur schimb în cadrul secţiei de asamblare„, au declarat oficialii Ford România pentru Gazeta de Sud.

Cu toate acestea, nu vor exista disponibilizări, întrucât în secția de motoare, care produce celebrul propulsor de 1,0 litri EcoBoost, se va trece de la un singur schimb la două schimburi. Motivul este cererea crescută de motoare EcoBoost de 1,0 litri (care echipează nu doar B-Max, ci și Fiesta, Focus și C-Max). În plus, tot aici se va produce și noul EcoBoost de 1,5 litri. Astfel, Ford va reloca 500 de angajați de la B-Max către fabrica de motoare.

În iarnă Ford va aduce modificări liniei de asamblare a lui B-Max astfel încât să crească producția de vehicule, într-o singură tură. Astfel, de la începutul anului viitor, va rămâne tot o singură tură la Ford, dar aceasta va produce 365 de vehicule pe zi, în loc de 250 în prezent.

Sursa: Gazeta de Sud

 

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Lucrez în presa auto din 2004, domeniu care mi-a permis până acum să fiu mai aproape de pasiunea mea. În aceşti ani de presă am trecut pe la AutoMondial, ProSport şi Gazeta Sporturilor. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu, care îmi împărtăşeşte pasiunea pentru curse. Am participat tot sezonul 2007 la campionatul FRAS, iar în 2008 am concurat la două etape ACR şi la una FRAS. Acest blog se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, vreau să subliniez faptul că acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Aşa că, dacă opiniile pe care le găsiţi aici vi se par subiective, e normal, sunt scrise de un om.

Un comentariu la „Vesti proaste de la Craiova: Ford reduce deja la jumatate productia de B-Max”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.