Video / Greu la deal cu C4 WRC…

Kimi Raikkonen a avut parte de o experienţă dură ieri în al doilea său raliu mondial la clasa WRC, desfăşurat în Mexic. Finlandezul a pierdut controlul Citroen-ului său C4 WRC şi s-a rostogolit de mai multe ori, fiind nevoit să abandoneze. Înaintea probei cu ghinion, Kimi fusese al cincilea cel mai rapid pilot pe speciala de asfalt Coca Cola Street. Se vede treaba că trecerea de la Formula 1 la WRC nu e chiar aşa de simplă, nici măcar pentru un campion mondial ( care mai şi finlandez), iar procesul de învăţare e unul lung şi frustrant.

Iată că, după ce s-a împotmolit în zăpadă în Raliul Suediei şi a fost nevoit să dea la lopată ca să deblocheze maşina, Kimi abandonează în Mexic după o răsturnare spectaculoasă. Nu-i nimic, capul sus Kimi! Puţini piloţi consacraţi într-o disciplină mai au curajul în zilele noastre să schimbe macazul, tocmai din acest motiv: teama de a nu avea performanţe (sau mai rău, de a se face de râs). Raikkonen merită toată aprecierea pentru ce face şi sunt sigur că spre finalul sezonului va fi un alt pilot în WRC.

Kimi îşi deszăpezeşte Citroen-ul în Suedia

Accidentul care l-a zdruncinat în Mexic

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Lucrez în presa auto din 2004, domeniu care mi-a permis până acum să fiu mai aproape de pasiunea mea. În aceşti ani de presă am trecut pe la AutoMondial, ProSport şi Gazeta Sporturilor. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu, care îmi împărtăşeşte pasiunea pentru curse. Am participat tot sezonul 2007 la campionatul FRAS, iar în 2008 am concurat la două etape ACR şi la una FRAS. Acest blog se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, vreau să subliniez faptul că acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Aşa că, dacă opiniile pe care le găsiţi aici vi se par subiective, e normal, sunt scrise de un om.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.