Viitorul Mercedes-Benz CLS, surprins fara camuflaj

Mercedes-Benz ne-a dat deja un indiciu solid despre cum va arăta a doua generație a limocoupe-ului CLS, prin conceptul Shooting Break prezentat în aprilie la Beijing. Analizând pozele-spion apărute acum, e clar că noul CLS preia partea frontală a conceptului, cu mici modificări.

Farurile sunt aceleași (pline de LED-uri), iar grila și spoilerul respectă aceleași linii ca în cazul conceptului. Din lateral mașina nu diferă foarte mult cu actualul model, forma de cupolă a plafonului fiind păstrată. Din spate se remarcă stopurile în formă de lacrimă, foarte reușite după părerea mea.

Per total, mi se pare un design reușit, chiar dacă nu la fel de pur precum în cazul primei generații. Dacă aș fi în locul celor de la Mercedes-Benz, aș face ceva cu oglinzile laterale, pe care le văd cam grosolane și nepotrivite cu restul mașinii.

Cred că ar trebui să ne așteptăm ca Mercedes-Benz să ne arate cât de curând fotografiile oficiale ale mașinii. Chiar dacă prezentarea oficială va avea loc abia în septembrie, la Salonul Auto de la Paris. Surpriza a fost oricum stricată. Mai multe poze puteți vedea aici.

Foto: SecretNewCars

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Lucrez în presa auto din 2004, domeniu care mi-a permis până acum să fiu mai aproape de pasiunea mea. În aceşti ani de presă am trecut pe la AutoMondial, ProSport şi Gazeta Sporturilor. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu, care îmi împărtăşeşte pasiunea pentru curse. Am participat tot sezonul 2007 la campionatul FRAS, iar în 2008 am concurat la două etape ACR şi la una FRAS. Acest blog se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, vreau să subliniez faptul că acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Aşa că, dacă opiniile pe care le găsiţi aici vi se par subiective, e normal, sunt scrise de un om.

2 comentarii la „Viitorul Mercedes-Benz CLS, surprins fara camuflaj”

  1. Ai dreptate, mi s-a intamplat de multe ori asta. Ce am spus despre design am spus doar bazandu-ma pe poze. Sper ca realitatea sa depaseasca fotografiile.

  2. In general, cand vezi o masina in poze nu ti se pare foarte spectaculoasa, dar cand o vezi in fata ochilor, se schimba treaba 😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.