Volkswagen aduce la Geneva mini SUV-ul Cross Up!

Volkswagen-cross-up!-3Micuțul VW Up! va primi o nouă versiune la Salonul Auto de la Geneva care îl va transforma într-un mini SUV. Este vorba de Cross Up!, care se va adăuga celorlalte modele Cross din familia Volkswagen – CrossPolo, CrossGolf și CrossTouran.

Modelul Cross Up! vine cu o gardă la sol mai mare (nu se spune cu câți milimetri), ornamente de plastic negru deasupra pasajelor roților, pe praguri și pe portiere, precum și ornamentele argintii de pe spoilere asortate cu carcasele argintii ale oglinzilor laterale și cu barele de pe plafon de aceeași culoare.

VW Cross Up! rulează pe jante de aliaj pe 16 țoli model „cross”, unice pentru acest model. La fel ca la exterior, și în habitaclu tot detaliile fac diferența față de modelele Up! normale. Scaunele au o tapițerie specială (de culoare roșie sau gri închis), la care poate fi asortat bordul, pentru care sunt disponibile trei culori – roșu, negru sau gri închis. Volanul, mânerul schimbătorului de viteze și al frânei de mână sunt îmbrăcate în piele, iar aeratoarele și vitezometrul sunt subliniate cu inserții de crom.

Echiparea standard a lui Cross Up! include închidere centralizată cu telecomandă, geamuri electrice față, proiectoare de ceață, oglinzi laterale reglabile electric și încălzite, turometru, ESP, banchetă spate rabatabilă asimetric, display multifuncțional și portbagaj cu podea variabilă.

Motorizarea oferită e cea mai puternică de la modelul up! normal – motorul pe benzină cu trei cilindri de 1.000 cmc și 75 CP, cuplat la o transmisie manuală cu cinci trepte. VW Cross Up! va fi disponibil la sfârșitul verii în Germania, la un preț de pornire de 13.925 euro, doar în varianta de caroserie cu cinci portiere.

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Începând din 2003 am lucrat în presa auto, astfel că am avut norocul ca jobul meu să coincidă cu pasiunea. În aceşti ani de presă am scris la AutoMondial, ProSport, Gazeta Sporturilor, autoevolution.com şi am colaborat cu Ziare.com. Din noiembrie 2011 până în martie 2013 am scris pentru Inautonews.com, iar din martie 2013 până în octombrie 2015 am scris pentru Carscoops. Din octombrie 2015 până în august 2018 am activat ca editor la DriveMag, iar în prezent colaborez din nou cu Carscoops. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu. Am participat tot sezonul 2007, precum şi la trei etape din 2008, reușind două clasări pe podium la clasa H2 la VTM Straja (Alba) în 2008 (locul 1) și la VTM Buzău în același an (locul al 2-lea). Acest blog auto l-am început în 2008, fiind probabil primul blog de profil din România. Auto-blog.ro se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Tot ceea ce veți citi aici este trecut prin filtrul meu (destul de critic ar zice unii), iar singura cenzură este cea a bunului-simţ. La adresele de e-mail de mai jos puteți trimite comunicate de presă legate de domeniul auto, invitații la evenimente sau orice alte mesaje sau întrebări care au legătură cu acest blog și cu mașinile. Contact: E-mail: dan.mihalascu [at] auto-blog.ro sau autoblogrou [at] gmail.com

Un comentariu la „Volkswagen aduce la Geneva mini SUV-ul Cross Up!”

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.