Volkswagen Golf de 440 CP pentru Nurburgring 24h

Dacă salivaţi la vederea pe stradă a unui Golf GTI sau Golf R, „bestia” denumită Golf24 sigur vă va face să le uitaţi pe primele două. E vorba de un model de curse, care se numeşte Golf24 pentru că locul său de joacă va fi cursa de 24 de ore de la Nurburgring din acest an.

Spre deosebire de Scirocco-urile CNG de anul trecut, care funcţionau pe bază de gaz natural, Golf24 e cât se poate de convenţional. Sub capotă zace un motor turbo pe benzină de 2,5 litri cu cinci cilindri în linie (derivat din cel care echipează şi Audi TT RS). Cuplat la o transmisie secvenţială cu şase trepte, acesta dezvoltă 440 CP şi un cuplu maxim de 540 Nm. Şi încă ceva: are tracţiune integrală.

Maşina este inscripţionată „GTI 35 years”, un omagiu adus lui Golf GTI, care împlineşte anul acesta 35 ani. Uriaşul eleron montat deasupra portbagajului şi flăcările ce ies pe evacuările laterale cred că spun suficiente lucruri despre caracterul acestui bolid. Aşa că dacă vreţi să-l vedeţi la treabă, rezervaţi-vă de pe acum bilete la cursa de 24 ore de la Nurburgring (25-26 iunie 2011).

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Lucrez în presa auto din 2004, domeniu care mi-a permis până acum să fiu mai aproape de pasiunea mea. În aceşti ani de presă am trecut pe la AutoMondial, ProSport şi Gazeta Sporturilor. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu, care îmi împărtăşeşte pasiunea pentru curse. Am participat tot sezonul 2007 la campionatul FRAS, iar în 2008 am concurat la două etape ACR şi la una FRAS. Acest blog se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, vreau să subliniez faptul că acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Aşa că, dacă opiniile pe care le găsiţi aici vi se par subiective, e normal, sunt scrise de un om.

Un comentariu la „Volkswagen Golf de 440 CP pentru Nurburgring 24h”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.