Volkswagen Golf GTI Cabriolet Concept la Worthersee Tour 2011

E clar sezonul decapotabilelor la Worthersee Tour 2011: după Skoda Fabia RS 2000 şi Volkswagen R Cabriolet Concept, constructorul din Wolfsburg a surprins asistenţa cu încă un model special, un Golf GTI Cabriolet. Nu există încă detalii oficiale, dar se zvoneşte că ambele modele ar putea intra în producția de serie.

Practic, cheltuielile ar fi minime: VW deja produce Golf Cabriolet, Golf GTI şi Golf R, deci trebuie doar să combine cele două platforme tehnice sportive cu caroseria cabrioletului. Deşi ar exista o problemă: Golf Cabriolet are deja în gamă motorul TSI de 2 litri şi 210 CP, aşa că o variantă GTI nu prea ar avea logică. Cât despre Golf R Cabriolet, AutoExpress susţine că VW va analiza reacţia publicului înainte de a decide eventuala producţie de serie.

Revenind la GTI Cabriolet, maşina prezentată la Worthersee este accesorizată puternic, dispunând de jante cu un model special, spoilere redesenate, cu elemente aerodinamice precum splitter-ul de la baza spoilerului frontal sau difuzorul de aer din spate. Mașina degajă un aer agresiv și prin aripile evazate îmbrăcate într-un material negru lucios, precum și prin farurile și stopurile pe fond negru.

Mai multe amănunte după ce Volkswagen va anunța specificațiile acestui model.

UPDATE: Volkswagen a confirmat că Golf GTI Cabriolet Concept e doar un studiu de design care nu va fi produs în serie. Modelul arătat la Worthersee dispune o suspensie sport coborâtă şi jante din aliaj uşor „Glendale” pe 19 ţoli. Maşina e dotată cu motorul de 2 litri TSI de 210 CP, iar performanţele dinamice sunt identice cu ale Golf-ului GTI hatchback: 0-100 km/h în 6,9 secunde şi viteză maximă de 240 km/h.

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Lucrez în presa auto din 2004, domeniu care mi-a permis până acum să fiu mai aproape de pasiunea mea. În aceşti ani de presă am trecut pe la AutoMondial, ProSport şi Gazeta Sporturilor. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu, care îmi împărtăşeşte pasiunea pentru curse. Am participat tot sezonul 2007 la campionatul FRAS, iar în 2008 am concurat la două etape ACR şi la una FRAS. Acest blog se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, vreau să subliniez faptul că acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Aşa că, dacă opiniile pe care le găsiţi aici vi se par subiective, e normal, sunt scrise de un om.

2 comentarii la „Volkswagen Golf GTI Cabriolet Concept la Worthersee Tour 2011”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.