Volkswagen Jetta: fotografii si informatii oficiale

Astăzi Volkswagen a difuzat fotografiile oficiale ale noului sedan Jetta, după ce ieri englezii de la Auto Express au încălcat embargoul impus de constructor şi au arătat primele trei fotografii cu maşina.

Volkswagen a ales Times Square din New York ca locaţie pentru prezentarea în premieră mondială a acestei maşini, întrucât Jetta a fost gândită în primul rând pentru piaţa americană. De ani buni acest model este cel mai bine vândut Volkswagen în SUA, americanii fiind fani declaraţi ai sedanurilor.

Mare cât un Passat

Aşa cum spuneam şi ieri, Jetta preia elemente de design de la conceptul New Compact Coupe, iar maşina este mai lungă cu 9 centimetri decât actualul model (ampatamentul e mai mare cu 7 centimetri), astfel că VW promite mai mult spaţiu interior şi confort pentru pasageri. În special pentru cei din spate, care se vor bucura de un loc pentru picioare mai mare cu 6,7 cm. La 4,67 metri lungime şi 1,78 metri lăţime, noul Jetta se apropie mult de Passat (4,76 m lungime şi 1,82 m lăţime). Logic ar fi ca noul Passat să crească şi el în lungime.

Consum de 4,1 litri/100 km pentru Jetta 1.6 TDI BlueMotion

Motorizările pentru Europa vor fi două diesel-uri (1.6 TDI 105 CP şi 2.0 TDI 140 CP) şi patru benzinare (1.2 TSI de 105 CP, 1.4 TSI de 122 CP şi 160 CP şi 2.0 TSI 200 CP). În varianta eco BlueMotion, diesel-ul de 1,6 litri consumă 4,1 litri/100 km, ceea ce face din Jetta cel mai economic sedan de 4,6 metri lungime din lume.

Versiunea de bază va costa 15.995 dolari în SUA, preţurile pentru Europa urmând a fi anunţate mai târziu.

Foto: Volkswagen

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Lucrez în presa auto din 2004, domeniu care mi-a permis până acum să fiu mai aproape de pasiunea mea. În aceşti ani de presă am trecut pe la AutoMondial, ProSport şi Gazeta Sporturilor. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu, care îmi împărtăşeşte pasiunea pentru curse. Am participat tot sezonul 2007 la campionatul FRAS, iar în 2008 am concurat la două etape ACR şi la una FRAS. Acest blog se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, vreau să subliniez faptul că acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Aşa că, dacă opiniile pe care le găsiţi aici vi se par subiective, e normal, sunt scrise de un om.

3 comentarii la „Volkswagen Jetta: fotografii si informatii oficiale”

  1. Cred ca foloseste tot o platforma de Golf, dar alungita. Cea de A4 ar fi ridicat prea mult pretul masinii. Oricum, ideea e ca nu mai are nici un element al caroseriei comun cu Golf-ul.

  2. Deci nu e Golf si nu e nici Passat… ce platforma avem intre cele 2 de mai sus in concernul VW? Posibil sa fie facuta pe platforma actualului Audi A4? 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.