Volkswagen oficializeaza kitsch-ul cu Touareg Gold Edition

La Qatar Motor Show, eveniment ce se desfăşoară zilele acestea, Volkswagen a adus un Touareg ce candidează cu brio la categoria „kitsch de uzină”. Dacă până acum tot felul de firme de tuning placau cu aur diverse modele, de data asta avem de-a face cu un „efort” oficial al unui constructor în acest sens! Touareg Gold Edition se vrea un model exclusivist, exact pe gustul celor care au un zâmbet de aur. La propriu!

O serie de elemente ale maşinii sunt placate cu aur de 24 de carate, printre acestea numărându-se siglele VW, ornamentele grilei radiatorului, baghetele din jurul ferestrelor, barele de pe plafon, jantele de 22 inci, carcasele oglinzilor şi multe altele pe care le veţi descoperi văzând fotografiile.

Un astfel de model nu putea fi echipat decât cu cel mai mare şi mai gurmand motor din gamă – V8-ul pe benzină de 4,2 litri şi 360 CP. Continuând în aceeaşi notă, interiorul este înţesat şi el de aur, care străluceşte de pe toate butoanele şi butonaşele, în plus beneficiind de tapiţerie din piele şi elemente de decor din lemn nobil. Inclusiv bordul este acoperit cu piele!

Touareg Gold Edition este doar un showcar unicat (aşa susţine VW), însă sunt sigur că dacă ar fi produs ar avea un succes fulminant în România…

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Lucrez în presa auto din 2004, domeniu care mi-a permis până acum să fiu mai aproape de pasiunea mea. În aceşti ani de presă am trecut pe la AutoMondial, ProSport şi Gazeta Sporturilor. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu, care îmi împărtăşeşte pasiunea pentru curse. Am participat tot sezonul 2007 la campionatul FRAS, iar în 2008 am concurat la două etape ACR şi la una FRAS. Acest blog se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, vreau să subliniez faptul că acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Aşa că, dacă opiniile pe care le găsiţi aici vi se par subiective, e normal, sunt scrise de un om.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.