Volkswagen oficializeaza kitsch-ul cu Touareg Gold Edition

La Qatar Motor Show, eveniment ce se desfăşoară zilele acestea, Volkswagen a adus un Touareg ce candidează cu brio la categoria „kitsch de uzină”. Dacă până acum tot felul de firme de tuning placau cu aur diverse modele, de data asta avem de-a face cu un „efort” oficial al unui constructor în acest sens! Touareg Gold Edition se vrea un model exclusivist, exact pe gustul celor care au un zâmbet de aur. La propriu!

O serie de elemente ale maşinii sunt placate cu aur de 24 de carate, printre acestea numărându-se siglele VW, ornamentele grilei radiatorului, baghetele din jurul ferestrelor, barele de pe plafon, jantele de 22 inci, carcasele oglinzilor şi multe altele pe care le veţi descoperi văzând fotografiile.

Un astfel de model nu putea fi echipat decât cu cel mai mare şi mai gurmand motor din gamă – V8-ul pe benzină de 4,2 litri şi 360 CP. Continuând în aceeaşi notă, interiorul este înţesat şi el de aur, care străluceşte de pe toate butoanele şi butonaşele, în plus beneficiind de tapiţerie din piele şi elemente de decor din lemn nobil. Inclusiv bordul este acoperit cu piele!

Touareg Gold Edition este doar un showcar unicat (aşa susţine VW), însă sunt sigur că dacă ar fi produs ar avea un succes fulminant în România…

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Începând din 2003 am lucrat în presa auto, astfel că am avut norocul ca jobul meu să coincidă cu pasiunea. În aceşti ani de presă am scris la AutoMondial, ProSport, Gazeta Sporturilor, autoevolution.com şi am colaborat cu Ziare.com. Din noiembrie 2011 până în martie 2013 am scris pentru Inautonews.com, iar din martie 2013 până în octombrie 2015 am scris pentru Carscoops. Din octombrie 2015 până în august 2018 am activat ca editor la DriveMag, iar în prezent colaborez din nou cu Carscoops. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu. Am participat tot sezonul 2007, precum şi la trei etape din 2008, reușind două clasări pe podium la clasa H2 la VTM Straja (Alba) în 2008 (locul 1) și la VTM Buzău în același an (locul al 2-lea). Acest blog auto l-am început în 2008, fiind probabil primul blog de profil din România. Auto-blog.ro se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Tot ceea ce veți citi aici este trecut prin filtrul meu (destul de critic ar zice unii), iar singura cenzură este cea a bunului-simţ. La adresele de e-mail de mai jos puteți trimite comunicate de presă legate de domeniul auto, invitații la evenimente sau orice alte mesaje sau întrebări care au legătură cu acest blog și cu mașinile. Contact: E-mail: dan.mihalascu [at] auto-blog.ro sau autoblogrou [at] gmail.com

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.