Volkswagen Polo este masina anului 2010 in Europa

vw_poloNoul Volkswagen Polo a fost desemnat „Maşina anului 2010 în Europa” de un juriu format din 59 de ziarişti din 23 de ţări europene. Toţi au acordat puncte modelului german de clasă mică, 25 dintre aceştia plasându-l pe primul loc în preferinţele proprii.

Ediţia 2010 a celui mai prestigios concurs de acest gen, „Car of the Year”, a fost foarte strânsă, Polo câştigând cu doar 10 puncte avans faţă de Toyota iQ, clasată pe poziţia secundă. Scorul lui VW Polo a fost de 347 puncte, în timp ce mini-ul Toyota a strâns 337 puncte. Ultima poziţie a podiumului i-a aparţinut lui Opel Astra, cu 221 puncte.

Juriul „Car of the Year” a apreciat la Polo nivelul înalt al calităţii, designul exterior, dar şi spaţiul interior şi aspectul practic, în ciuda faptului că modelul german e mai scurt decât mulţi concurenţi. Jurnaliştii europeni au notat şi gama largă de motorizări, precum şi eficienţa acestora. Cel mai economic Polo, în versiune Blue Motion, consumă doar 3,3 litri de motorină la 100 km şi emite doar 87 g/km de de CO2 (motorul de 1,2 litri cu trei cilindri şi 75 cai-putere).

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Lucrez în presa auto din 2004, domeniu care mi-a permis până acum să fiu mai aproape de pasiunea mea. În aceşti ani de presă am trecut pe la AutoMondial, ProSport şi Gazeta Sporturilor. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu, care îmi împărtăşeşte pasiunea pentru curse. Am participat tot sezonul 2007 la campionatul FRAS, iar în 2008 am concurat la două etape ACR şi la una FRAS. Acest blog se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, vreau să subliniez faptul că acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Aşa că, dacă opiniile pe care le găsiţi aici vi se par subiective, e normal, sunt scrise de un om.

2 comentarii la „Volkswagen Polo este masina anului 2010 in Europa”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.