Volkswagen prezinta sase concepte bazate pe up! la Frankfurt


Alături de versiunea de serie a lui up!, Volkswagen a adus la Frankfurt şase concepte bazate pe modelul mini, acestea reprezentând confirmarea că germanii intenţionează să dezvolte o serie separată de modele denumită New Small Family. Dacă buggy up! şi up! azzurra sunt doar exerciţii de design, celelalte patru concepte (cross up!, GT up!, eco up! şi e-up!) vor sta la baza unor viitoare modele de serie ale familiei up!.

GT up!, viitorul up! GTI

Să le luăm pe rând. GT up! este cel mai interesant dintre acestea, pentru simplul motiv că semnalează apariţia unui urmaş al lui Lupo GTI. GT up! este versiunea „hot” a lui up!, una care ar putea dispune de un motor de 100 CP. Având în vedere că masa proprie a lui up! este de sub 900 kg, un motor de 100 CP ar transforma mini-ul german într-o mică bestie pe roţi.

GT up! este individualizat estetic printr-un spoiler faţă complet redesenat într-o tuşă sportivă. Grila trapezoidală şi luminile de zi cu LED-uri conferă agresivitate părţii frontale, în timp ce roţile de 17 ţoli, eleronul de deasupra lunetei şi evacuarea dublă completează imaginea de „bad boy” a lui GT up!.

cross up!, versiunea cu cinci portiere

Ascunsă sub ambalajul tipic modelelor Cross de la VW se află versiunea cu cinci portiere a lui up!, prima care va apărea în producţia de serie după up! în trei portiere. Dacă ignorăm garda la sol mărită cu 15 mm, precum şi elementele tipice versiunilor Cross, avem în faţă modelul up! cu cinci portiere. Care arată surprinzător de bine.

eco up!, alimentat cu gaz natural

Acesta nu e propriu-zis un concept, urmând să fie lansat la începutul anului următor în Germania. Este versiunea pe gaz natural a lui up!, care foloseşte un motor de 1,0 litri şi 68 CP, reuşind un consum mediu de 3,2 kg gaz/100 kg şi emisii de CO2 de numai 86 g/km. 1 kg de CNG (gaz natural comprimat) are o valoare energetică egală cu 1,5 litri de benzină.

e-up!, modelul electric

În 2013 Volkswagen va lansa o versiune electrică a lui up!  bazată pe acest concept. Propulsat de un motor electric de 60 kW, e-up! dezvoltă un cuplu constant de 210 Nm încă de la prima apăsare a pedalei de acceleraţie. Maşina atinge o viteză maximă de 135 km/h, iar capacitatea de 18 kWh a bateriilor permite o autonomie de până la 130 km, în funcţie de stilul de conducere.

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Începând din 2003 am lucrat în presa auto, astfel că am avut norocul ca jobul meu să coincidă cu pasiunea. În aceşti ani de presă am scris la AutoMondial, ProSport, Gazeta Sporturilor, autoevolution.com şi am colaborat cu Ziare.com. Din noiembrie 2011 până în martie 2013 am scris pentru Inautonews.com, iar din martie 2013 până în octombrie 2015 am scris pentru Carscoops. Din octombrie 2015 până în august 2018 am activat ca editor la DriveMag, iar în prezent colaborez din nou cu Carscoops. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu. Am participat tot sezonul 2007, precum şi la trei etape din 2008, reușind două clasări pe podium la clasa H2 la VTM Straja (Alba) în 2008 (locul 1) și la VTM Buzău în același an (locul al 2-lea). Acest blog auto l-am început în 2008, fiind probabil primul blog de profil din România. Auto-blog.ro se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Tot ceea ce veți citi aici este trecut prin filtrul meu (destul de critic ar zice unii), iar singura cenzură este cea a bunului-simţ. La adresele de e-mail de mai jos puteți trimite comunicate de presă legate de domeniul auto, invitații la evenimente sau orice alte mesaje sau întrebări care au legătură cu acest blog și cu mașinile. Contact: E-mail: dan.mihalascu [at] auto-blog.ro sau autoblogrou [at] gmail.com

Un comentariu la „Volkswagen prezinta sase concepte bazate pe up! la Frankfurt”

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.