Volkswagen scoate la lumina pick-up-ul Amarok

volkswagen_amarok1După ce ne-a trezit interesul cu conceptul Pick-Up, prezentat la Hanovra în 2008, Volkswagen a dezvăluit primele fotografii şi informaţii oficiale ale viitoarei sale camionete, care se va numi Amarok. Aceasta va concura cu pick-up-urile japoneze gen Toyota Hilux sau Nissan Navara, mizând pe renumele de fiabilitate al VW şi pe aspectul practic.

Amarok e pus serios pe treabă: are o sarcină utilă de 1.150 kilograme şi o masă remorcabilă de aproape 3 tone. Cu o lungime de 5,25 metri şi o suprafaţă de încărcare de 2,5 metri pătraţi, Amarok e un „papuc” mai mare, cu cabină dublă, căruia îi place foarte tare munca.

Energia i-o dă motorul turbodiesel commonrail de 2 litri, disponibil în două versiuni de putere: 122 şi 163 cai-putere, care dezvoltă un cuplu maxim de 340, respectiv 400 Nm. Graţie rezervorului de 80 de litri, aceste motorizări îi vor asigura lui Amarok o autonomie de 1000 kilometri. Ulterior lansării va fi oferit şi un propulsor pe benzină cu injecţie directă. Nu că ar avea cineva nevoie de el…

Amarok va fi comercializat în Europa la jumătatea anului viitor, atât în versiune 4×2, cât şi în versiune 4×4. Ca echipare, vor exista trei niveluri: Trendline, Comfortline şi Highline.

Foto: Volkswagen

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Lucrez în presa auto din 2004, domeniu care mi-a permis până acum să fiu mai aproape de pasiunea mea. În aceşti ani de presă am trecut pe la AutoMondial, ProSport şi Gazeta Sporturilor. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu, care îmi împărtăşeşte pasiunea pentru curse. Am participat tot sezonul 2007 la campionatul FRAS, iar în 2008 am concurat la două etape ACR şi la una FRAS. Acest blog se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, vreau să subliniez faptul că acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Aşa că, dacă opiniile pe care le găsiţi aici vi se par subiective, e normal, sunt scrise de un om.

Un comentariu la „Volkswagen scoate la lumina pick-up-ul Amarok”

  1. parerea mea e ca si un 2.7 TDI 190 cp ar putea fii potrivit pentru masina asta, avand in vedere forta superioara a motorului V6.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.