Volkswagen scoate la lumina pick-up-ul Amarok

volkswagen_amarok1După ce ne-a trezit interesul cu conceptul Pick-Up, prezentat la Hanovra în 2008, Volkswagen a dezvăluit primele fotografii şi informaţii oficiale ale viitoarei sale camionete, care se va numi Amarok. Aceasta va concura cu pick-up-urile japoneze gen Toyota Hilux sau Nissan Navara, mizând pe renumele de fiabilitate al VW şi pe aspectul practic.

Amarok e pus serios pe treabă: are o sarcină utilă de 1.150 kilograme şi o masă remorcabilă de aproape 3 tone. Cu o lungime de 5,25 metri şi o suprafaţă de încărcare de 2,5 metri pătraţi, Amarok e un „papuc” mai mare, cu cabină dublă, căruia îi place foarte tare munca.

Energia i-o dă motorul turbodiesel commonrail de 2 litri, disponibil în două versiuni de putere: 122 şi 163 cai-putere, care dezvoltă un cuplu maxim de 340, respectiv 400 Nm. Graţie rezervorului de 80 de litri, aceste motorizări îi vor asigura lui Amarok o autonomie de 1000 kilometri. Ulterior lansării va fi oferit şi un propulsor pe benzină cu injecţie directă. Nu că ar avea cineva nevoie de el…

Amarok va fi comercializat în Europa la jumătatea anului viitor, atât în versiune 4×2, cât şi în versiune 4×4. Ca echipare, vor exista trei niveluri: Trendline, Comfortline şi Highline.

Foto: Volkswagen

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Începând din 2003 am lucrat în presa auto, astfel că am avut norocul ca jobul meu să coincidă cu pasiunea. În aceşti ani de presă am scris la AutoMondial, ProSport, Gazeta Sporturilor, autoevolution.com şi am colaborat cu Ziare.com. Din noiembrie 2011 până în martie 2013 am scris pentru Inautonews.com, iar din martie 2013 până în octombrie 2015 am scris pentru Carscoops. Din octombrie 2015 până în august 2018 am activat ca editor la DriveMag, iar în prezent colaborez din nou cu Carscoops. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu. Am participat tot sezonul 2007, precum şi la trei etape din 2008, reușind două clasări pe podium la clasa H2 la VTM Straja (Alba) în 2008 (locul 1) și la VTM Buzău în același an (locul al 2-lea). Acest blog auto l-am început în 2008, fiind probabil primul blog de profil din România. Auto-blog.ro se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Tot ceea ce veți citi aici este trecut prin filtrul meu (destul de critic ar zice unii), iar singura cenzură este cea a bunului-simţ. La adresele de e-mail de mai jos puteți trimite comunicate de presă legate de domeniul auto, invitații la evenimente sau orice alte mesaje sau întrebări care au legătură cu acest blog și cu mașinile. Contact: E-mail: dan.mihalascu [at] auto-blog.ro sau autoblogrou [at] gmail.com

Un comentariu la „Volkswagen scoate la lumina pick-up-ul Amarok”

  1. parerea mea e ca si un 2.7 TDI 190 cp ar putea fii potrivit pentru masina asta, avand in vedere forta superioara a motorului V6.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.