Volkswagen scoate la rampa a saptea generatie Golf GTI


Odată cu Golf 7, Volkswagen va aduce la Paris și versiunea GTI, ale cărei fotografii au „scăpat” astăzi pe internet, cu o zi înaintea lansării oficiale din Orașul Luminilor. Știu, n-am scris nimic până acum despre Golf 7, dar sunt sigur că ați citit deja destul despre el.

Sincer, noul Golf mi se pare o mașină absolut banală din punctul de vedere al designului, mult în urma modelelor concurente precum Opel Astra, Ford Focus sau Renault Megane. Ca să nu mai vorbim de Alfa Romeo Giulietta, preferata mea din clasa compactă.

Revenind la noul GTI, acesta este oarecum salvat de elementele specifice precum jantele tip phone-dial, spoilerele mai agresive, grila radiatorului și interiorul cu detaliile tipice modelelor GTI. Am o mare problemă însă cu farurile, care inspiră mai mult somnolență decât agresivitate – valabil și pentru Golf-ul „normal”.

În rest, GTI-ul va avea sub capotă același TSI de 2 litri de la Golf 6 GTI, care va dezvolta 220 CP conform Auto Bild, adică cu doar 10 CP mai mult decât actualul model. Va exista însă și un pachet opțional de performanță care va duce GTI-ul la 230 CP. Ca și până acum, transmisia va fi manuală cu șase trepte în echiparea standard, opțional fiind oferită o cutie automată cu dublu ambreiaj DSG.

Tot Auto Bild susține că sprintul de la 0 la 100 km/h va fi parcurs în 6,6 secunde de modelul standard și în 6,5 secunde de cel mai puternic. Ambele vor putea atinge o viteză maximă de 250 km/h.

PS: Eu unul sper ca faceliftul să vină cât mai repede 🙂

Via CarScoop

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Lucrez în presa auto din 2004, domeniu care mi-a permis până acum să fiu mai aproape de pasiunea mea. În aceşti ani de presă am trecut pe la AutoMondial, ProSport şi Gazeta Sporturilor. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu, care îmi împărtăşeşte pasiunea pentru curse. Am participat tot sezonul 2007 la campionatul FRAS, iar în 2008 am concurat la două etape ACR şi la una FRAS. Acest blog se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, vreau să subliniez faptul că acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Aşa că, dacă opiniile pe care le găsiţi aici vi se par subiective, e normal, sunt scrise de un om.

3 comentarii la „Volkswagen scoate la rampa a saptea generatie Golf GTI”

  1. niciodata n-am facut diferenta intre golf 5 si 6, sa inteleg ca GTI-ul asta face parte din generatia a 7-a? nimic spectaculos

  2. In Germania, Golf GTI este o masina absolut banala, o masina de zi cu zi pentru cei care iubesc pilotajul sportiv. Pentru nivelul de trai din Romania insa, se poate spune ca Golf GTI e o masina de „figuri” cum zici tu.

  3. Asta e o masina pentru „figuri”. Nu stiu cati isi mai permit figuri in vremurile astea. Iar cei care-si permit cu adevarat nu cred ca se opresc la golf

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.