Volkswagen up! va costa de la 9.850 euro in Germania

Grupul Volkswagen a adus o mulţime de noutăţi la Frankfurt, însă pentru brand-ul VW cea mai importantă din punct de vedere economic este fără îndoială mini-ul up! (nu e o exclamaţie, aşa se scrie numele noului model). Urmaşul lui Lupo şi Fox este un city car ce oferă patru locuri şi un portbagaj mai mult decât decent pentru această clasă, de 251 litri (sau 951 litri cu bancheta spate rabatată!).

La o lungime de numai 3,54 metri (Polo are 3,97 metri), up! are un ampatament de 2,42 metri, astfel că spaţiul interior este maximizat.

Designul lui up! păstrează în bună măsură elementele definitorii ale conceptelor ce l-au precedat, aspectul de monovolum potrivindu-se de minune cu dimensiunile reduse ale caroseriei. Surprinzător pentru un Volkswagen, interiorul este vesel şi tineresc, mai ales dacă se bifează opţiunea vopsirii părţii centrale a bordului în culoarea caroseriei.

La debut, up! este oferit cu trei motorizări, două pe benzină şi una pe gaz natural (CNG). Este vorba de un nou motor de 1.0 litri cu trei cilindri în linie, oferit în două versiuni de putere (60 şi 75 CP) care promit consumuri medii tentante, de 4,2 litri pentru cea de bază (în combinaţie cu tehnologia BlueMotion, inclusiv sistem start-stop) şi de 4,3 litri/100 km pentru cea mai puternică. În plus, emisiile de CO2 sunt sub pragul de 100 g/km. Motorul pe gaz este bazat pe cel pe benzină, dezvoltă 68 CP şi are un consum de 3,2 litri/100 km. Mai târziu va urma şi o versiune electrică, însă despre un eventual urmaş al lui Lupo 3L TDI nu s-a comunicat nimic deocamdată.

Noul mini VW va fi disponibil în trei versiuni de echipare: „take up!”, „move up!” şi „high up!”. Modelul va fi singurul din clasă care va dispune de sistemul City Emergency Braking System, un sistem de siguranţă activă care frânează singur maşina la viteze mai mici de 30 km/h dacă şoferul nu observă iminenţa unei coliziuni. O altă noutate cu care va veni up! este tableta mobilă PID (Personal Infotainment Device), care are locul ei deasupra consolei centrale şi care gestionează toate sistemele de infotainment ale maşinii, cum ar fi navigaţia, sistemul audio sau telefonul. În plus, poate fi luată în casă la încheierea „programului”, o facilitate ce va fi foarte apreciată în România.

Noul up! poate fi comandat de astăzi în Germania, la un preţ de 9.850 euro, bani pentru care clienţii primesc şi sistemul ESP în dotarea standard. Aştept cu interes preţurile pentru România.

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Începând din 2003 am lucrat în presa auto, astfel că am avut norocul ca jobul meu să coincidă cu pasiunea. În aceşti ani de presă am scris la AutoMondial, ProSport, Gazeta Sporturilor, autoevolution.com şi am colaborat cu Ziare.com. Din noiembrie 2011 până în martie 2013 am scris pentru Inautonews.com, iar din martie 2013 până în octombrie 2015 am scris pentru Carscoops. Din octombrie 2015 până în august 2018 am activat ca editor la DriveMag, iar în prezent colaborez din nou cu Carscoops. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu. Am participat tot sezonul 2007, precum şi la trei etape din 2008, reușind două clasări pe podium la clasa H2 la VTM Straja (Alba) în 2008 (locul 1) și la VTM Buzău în același an (locul al 2-lea). Acest blog auto l-am început în 2008, fiind probabil primul blog de profil din România. Auto-blog.ro se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Tot ceea ce veți citi aici este trecut prin filtrul meu (destul de critic ar zice unii), iar singura cenzură este cea a bunului-simţ. La adresele de e-mail de mai jos puteți trimite comunicate de presă legate de domeniul auto, invitații la evenimente sau orice alte mesaje sau întrebări care au legătură cu acest blog și cu mașinile. Contact: E-mail: dan.mihalascu [at] auto-blog.ro sau autoblogrou [at] gmail.com

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.