Volkswagen Vento se întoarce

E tot un sedan, dar mai mic decât eram obişnuiţi. Dacă Vento-ul vechi era versiunea în trei volume a lui Golf, noul Vento este tot un sedan, dar bazat pe Polo. Deşi maşina nu a fost încă lansată oficial, primele fotografii-spion au apărut deja.

După cum se vede, Vento preia de la Polo caroseria până la montantul C, continuându-se apoi sub formă de sedan. Aşa cum ne-a obişnuit Volkswagen, maşina nu excelează la capitolul design, ba dimpotrivă. Banal este cuvântul care descrie cel mai bine noul Vento. Farurile puţin cosmetizate sunt aceleaşi de la Polo, profilul e de Jetta, iar stopurile par luate de la un Golf Variant.

Interiorul este 100% Polo, însă bordul acela lucios poate provoca greaţă celor mai sensibili. Sper că doar prototipurile de teste au bordul aşa glossy, căci altfel va fi horror. Deşi, dacă ne gândim că maşina este destinată în principal pieţelor emergente (în special India, unde va fi şi fabricată), bordul lucios s-ar putea să fi fost intenţionat gândit aşa. Brrrr…

Vento are ampatamentul alungit cu cinci centimetri faţă de Polo, iar portbagajul ajunge la impresionanta valoare de 500 de litri. Vânzările încep în septembrie în India, Brazilia şi Rusia.

Via | Autoblog.it

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Lucrez în presa auto din 2004, domeniu care mi-a permis până acum să fiu mai aproape de pasiunea mea. În aceşti ani de presă am trecut pe la AutoMondial, ProSport şi Gazeta Sporturilor. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu, care îmi împărtăşeşte pasiunea pentru curse. Am participat tot sezonul 2007 la campionatul FRAS, iar în 2008 am concurat la două etape ACR şi la una FRAS. Acest blog se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, vreau să subliniez faptul că acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Aşa că, dacă opiniile pe care le găsiţi aici vi se par subiective, e normal, sunt scrise de un om.

Un comentariu la „Volkswagen Vento se întoarce”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.