Vreti un Chevrolet Volt? Gasiti pe Autovit

Ne-am obişnuit să vedem pe străzile Bucureştiului multe noi modele de maşini înainte de lansarea lor oficială pe piaţă. Este şi cazul lui Chevrolet Volt, automobilul electric abia lansat în SUA, unde se vinde deocamdată doar în California, Washington DC, Michigan, New York, New Jersey, Connecticut şi Austin (Texas).

Îl puteţi găsi pe autovit.ro, la un preţ de 38.800 euro. Cam piperat, ce-i drept, având în vedere că în State se vinde cu 40.280 dolari. Dar na, trebuie să câştige şi oamenii ceva la afacerea asta. Mai ales că viitorul proprietar se va putea lăuda că este primul deţinător de Chevrolet Volt din România. Iar asta e reţeta câştigătoare în România, dacă îi spui unui român că va fi primul din ţară care va avea un model de maşină, garantat o să cumpere.

Câteva date despre Volt (sursa Autocar):

– 150 CP, 370 Nm, 1718 kg

– motor electric plus motor termic de 1,4 litri, pe benzină, ce acţionează ca un generator, încărcând bateriile atunci când acestea se descarcă

– baterii Li-Ion de 16 kWh

– acceleraţia de la 0 la 100 km/h: 8,9 secunde

– viteză maximă: 160 km/h

– autonomie: 80 km în mod exclusiv electric

– consum mediu: 3,9 litri/100 km

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Lucrez în presa auto din 2004, domeniu care mi-a permis până acum să fiu mai aproape de pasiunea mea. În aceşti ani de presă am trecut pe la AutoMondial, ProSport şi Gazeta Sporturilor. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu, care îmi împărtăşeşte pasiunea pentru curse. Am participat tot sezonul 2007 la campionatul FRAS, iar în 2008 am concurat la două etape ACR şi la una FRAS. Acest blog se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, vreau să subliniez faptul că acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Aşa că, dacă opiniile pe care le găsiţi aici vi se par subiective, e normal, sunt scrise de un om.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.