911 GT2 RS: cel mai puternic Porsche din toate timpurile!

Forțați de pozele „scurse” pe internet, cei de la Porsche au prezentat azi detaliile și fotografiile oficiale ale celui mai puternic model de stradă din istoria mărcii: GT2 RS. Derivată din sălbaticul GT2, această versiune RS (RennSport) este interpretarea extremă a clasicului 911.

Mai ușoară cu 70 de kilograme și cu 90 cai-putere mai puternică decât GT2, mașina este o adevărată bombă pe roți. Cei 620 cai-putere „storși” dintr-un motor boxer de 3,6 litri cu ajutorul a două turbocompresoare sunt transmiși toți roților spate! Semn clar că asta nu e o mașină pentru oricine. Trebuie să ai simțurile foarte ascuțite să poți pilota o asemenea „bestie” măcar la 50 la sută din potențialul ei maxim.

Inginerii de la Porsche au ales pentru această sportivă desăvârșită o transmisie manuală în șase trepte. Nu una secvențială, nu una cu dublu-ambreiaj de tip PDK. Pentru că nici o cutie robotizată nu poate implica pilotul la fel de mult ca una manuală, indiferent cu câte zecimi de secundă este mai rapidă. Respect maxim pentru asta.

La final, câteva cifre: 3,5 secunde accelerația de la 0 la 100 km/h, 330 km/h viteza maximă, 1.370 kilograme. A, și încă ceva: GT2 RS va fi produs în doar 500 de exemplare, la un preț de 237.578 euro (în Germania).

Și un filmuleț de promovare realizat într-un stil complet atipic Porsche dar care surprinde perfect caracterul lui 911 GT2 RS:

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Începând din 2003 am lucrat în presa auto, astfel că am avut norocul ca jobul meu să coincidă cu pasiunea. În aceşti ani de presă am scris la AutoMondial, ProSport, Gazeta Sporturilor, autoevolution.com şi am colaborat cu Ziare.com. Din noiembrie 2011 până în martie 2013 am scris pentru Inautonews.com, iar din martie 2013 până în octombrie 2015 am scris pentru Carscoops. Din octombrie 2015 până în august 2018 am activat ca editor la DriveMag, iar în prezent colaborez din nou cu Carscoops. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu. Am participat tot sezonul 2007, precum şi la trei etape din 2008, reușind două clasări pe podium la clasa H2 la VTM Straja (Alba) în 2008 (locul 1) și la VTM Buzău în același an (locul al 2-lea). Acest blog auto l-am început în 2008, fiind probabil primul blog de profil din România. Auto-blog.ro se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Tot ceea ce veți citi aici este trecut prin filtrul meu (destul de critic ar zice unii), iar singura cenzură este cea a bunului-simţ. La adresele de e-mail de mai jos puteți trimite comunicate de presă legate de domeniul auto, invitații la evenimente sau orice alte mesaje sau întrebări care au legătură cu acest blog și cu mașinile. Contact: E-mail: dan.mihalascu [at] auto-blog.ro sau autoblogrou [at] gmail.com

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.