Anca Boagiu promite 532 kilometri de autostrada pana in 2014

Ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Anca Boagiu, a declarat într-un interviu acordat Reuters că în România se vor constru 532 kilometri de autostradă în următorii trei ani.

„Suntem în poziţia de a lansa în acest an licitaţii pentru 288,7 kilometri de autostradă”, a spus ministrul. „Execuţia acestora va dura doi ani şi jumătate, iar valoarea totală este de 2,5 miliarde de euro. Alţi 243 kilometri de autostradă sunt deja în lucru, majoritatea având termen limită anul viitor”, a adăugat aceasta.

Boagiu a mai spus că România se va orienta anul viitor către proiecte de infrastructură susţinute de UE, în timp ce Autostrada Transilvania va fi lăsată în plan secund. „Obiectivul nostru este să concentrăm 70-80 la sută din bugetul de anul viitor pentru a cofinanţa proiecte finanţate de Uniunea Europeană sau de instituţii financiare internaţionale”, a declarat ministrul pentru Reuters.

Citeşte articolul integral pe Ziare.com


Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Începând din 2003 am lucrat în presa auto, astfel că am avut norocul ca jobul meu să coincidă cu pasiunea. În aceşti ani de presă am scris la AutoMondial, ProSport, Gazeta Sporturilor, autoevolution.com şi am colaborat cu Ziare.com. Din noiembrie 2011 până în martie 2013 am scris pentru Inautonews.com, iar din martie 2013 până în octombrie 2015 am scris pentru Carscoops. Din octombrie 2015 până în august 2018 am activat ca editor la DriveMag, iar în prezent colaborez din nou cu Carscoops. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu. Am participat tot sezonul 2007, precum şi la trei etape din 2008, reușind două clasări pe podium la clasa H2 la VTM Straja (Alba) în 2008 (locul 1) și la VTM Buzău în același an (locul al 2-lea). Acest blog auto l-am început în 2008, fiind probabil primul blog de profil din România. Auto-blog.ro se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Tot ceea ce veți citi aici este trecut prin filtrul meu (destul de critic ar zice unii), iar singura cenzură este cea a bunului-simţ. La adresele de e-mail de mai jos puteți trimite comunicate de presă legate de domeniul auto, invitații la evenimente sau orice alte mesaje sau întrebări care au legătură cu acest blog și cu mașinile. Contact: E-mail: dan.mihalascu [at] auto-blog.ro sau autoblogrou [at] gmail.com

4 comentarii la „Anca Boagiu promite 532 kilometri de autostrada pana in 2014”

 1. ATENTIE DOAMNA MINISTRU,CA ACEA DEFECTIUNE LA TRENUL IN CARE ERATI D_VOASTRA ERA UN COMPLOT FACUT DEC UN JURNALIST AI TELEVIZIUNILOR REALITATEA SI ANTENA 3,ASA CA MARE ATENTIE SI NU VA LASATI PACALITI,,,MARIAN DIN ITALIA

 2. Cred ca mizeaza ca nu va mai fi ministru atunci. TREBUIE sa ramana ea ministru sa se faca TREABA.

 3. De ce lasati Autostrada Transilvania la urma? Nu e normal sa terminati ce ati inceput? Ori este mai departe de Bucuresti si nu va intereseaza?
  Romania ar trebui sa mai si finalizeze nu numai sa inceapa…asa ramanem coada Europei!
  Ce parere aveti doamna Ministru.
  Eu am incredere in femei si va mai dau credit! Astept cu incredere o decizie pozitiva in privinta Autostrazii Transilva!

  Angela

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.