Aproape oficial: noul BMW M5


UPDATE: Au apărut şi fotografiile oficiale ale lui BMW M5 Concept, pe care le puteţi viziona în galeria foto. Nici un detaliu tehnic deocamdată, cu excepţia confirmării oficiale a motorului V8 cu tehnologia TwinPower Turbo. Programat pentru Salonul Auto de la Shanghai (21-28 aprilie), conceptul de pre-serie al lui BMW M5 a apărut deja pe internet, fiind fotografiat în timpul unei prezentări de presă din Germania. Teoretic, această prezentare a fost una cu uşile închise, pentru câţiva jurnalişti atent selectaţi, însă printre aceştia s-au aflat şi un reprezentant al site-ului rusesc Transmissia, care s-a dovedit incapabil de a respecta embargoul de publicare impus de BMW asupra pozelor.

Deşi BMW îl numeşte Concept M5, e de aşteptat ca modelul de serie, programat pentru Salonul Auto de la Frankfurt din toamnă, să arate exact la fel. Se remarcă stilul destul de conservator al kit-ului de caroserie M, cu tradiţionalele spoilere agresive şi nelipsitele „branhii” laterale de pe aripile faţă. Mai atrag atenţia setul de evacuări duble, difuzorul de aer şi jantele superbe.

Nu există încă fotografii cu interiorul, cât despre detaliile tehnice se vorbeşte că noul M5 va dispune de circa 600 cai-putere, un salt „sănătos” faţă de cei 507 CP ai M5-ului actual. Puterea nu va mai fi însă furnizată de un spectaculos motor V10 aspirat, ci de un „banal” V8 biturbo, derivat din propulsorul care echipează SUV-urile X5 şi X6 M (555 CP).

Sursa: Transmissia via Carscoop

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Începând din 2003 am lucrat în presa auto, astfel că am avut norocul ca jobul meu să coincidă cu pasiunea. În aceşti ani de presă am scris la AutoMondial, ProSport, Gazeta Sporturilor, autoevolution.com şi am colaborat cu Ziare.com. Din noiembrie 2011 până în martie 2013 am scris pentru Inautonews.com, iar din martie 2013 până în octombrie 2015 am scris pentru Carscoops. Din octombrie 2015 până în august 2018 am activat ca editor la DriveMag, iar în prezent colaborez din nou cu Carscoops. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu. Am participat tot sezonul 2007, precum şi la trei etape din 2008, reușind două clasări pe podium la clasa H2 la VTM Straja (Alba) în 2008 (locul 1) și la VTM Buzău în același an (locul al 2-lea). Acest blog auto l-am început în 2008, fiind probabil primul blog de profil din România. Auto-blog.ro se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Tot ceea ce veți citi aici este trecut prin filtrul meu (destul de critic ar zice unii), iar singura cenzură este cea a bunului-simţ. La adresele de e-mail de mai jos puteți trimite comunicate de presă legate de domeniul auto, invitații la evenimente sau orice alte mesaje sau întrebări care au legătură cu acest blog și cu mașinile. Contact: E-mail: dan.mihalascu [at] auto-blog.ro sau autoblogrou [at] gmail.com

Un comentariu la „Aproape oficial: noul BMW M5”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.