Atentie! GPS-ul poate ucide!

idiot_bmwDin Marea Britanie vine cea mai amuzantă ştire pe care am citit-o în ultimul timp. Amuzantă, dacă n-ar fi tristă, vorba lui Băse. Cică un tip, Robert Jones pe numele lui, şofer la un dealer auto, a fost aproape să cadă într-o prăpastie cu tot cu maşina firmei, întrucât a urmat orbeşte indicaţiile sistemului GPS!!

Jones, care conducea un BMW Seria 5 – no offence, bi em dabăliu drivers 🙂 -, a declarat că întotdeauna urmează cu stricteţe indicaţiile sistemului GPS, fără de care nu-şi poate desfăşura munca. În ziua cu pricina, în mod inexplicabil Jones a continuat să înainteze, chiar dacă drumul devenea tot mai accidentat şi se termina cu… o prăpastie de 30 de metri.

idiot_bmw

Am avut încredere în GPS. Tot insista că acea cărare era un drum, chiar dacă devenea din ce în ce mai îngustă şi mai accidentată. Mă bazez pe GPS, n-aş putea lucra fără el. Sunt norocos că maşina nu a alunecat peste marginea prăpastiei. A fost un coşmar„, a declarat „bravul” şofer. Din fericire pentru el, un gard a oprit BMW-ul din cursa către prăpastie. Nu la fel de bucuroşi au fost poliţiştii din orăşelul Todmorden, West Yorkshire, care s-au chinuit nouă ore să aducă din nou pe şosea maşina tâmpitului, pardon, şoferului.

Acum sincer, dacă GPS-ul îţi spune să mergi înainte iar tu te afli pe un drum accidentat, plin de gropi şi pietroaie, cine e mai idiot? GPS-ul că îţi indică greşit sau tu că îl crezi fără să-ţi arunci ochii dincolo de parbriz?

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Începând din 2003 am lucrat în presa auto, astfel că am avut norocul ca jobul meu să coincidă cu pasiunea. În aceşti ani de presă am scris la AutoMondial, ProSport, Gazeta Sporturilor, autoevolution.com şi am colaborat cu Ziare.com. Din noiembrie 2011 până în martie 2013 am scris pentru Inautonews.com, iar din martie 2013 până în octombrie 2015 am scris pentru Carscoops. Din octombrie 2015 până în august 2018 am activat ca editor la DriveMag, iar în prezent colaborez din nou cu Carscoops. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu. Am participat tot sezonul 2007, precum şi la trei etape din 2008, reușind două clasări pe podium la clasa H2 la VTM Straja (Alba) în 2008 (locul 1) și la VTM Buzău în același an (locul al 2-lea). Acest blog auto l-am început în 2008, fiind probabil primul blog de profil din România. Auto-blog.ro se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Tot ceea ce veți citi aici este trecut prin filtrul meu (destul de critic ar zice unii), iar singura cenzură este cea a bunului-simţ. La adresele de e-mail de mai jos puteți trimite comunicate de presă legate de domeniul auto, invitații la evenimente sau orice alte mesaje sau întrebări care au legătură cu acest blog și cu mașinile. Contact: E-mail: dan.mihalascu [at] auto-blog.ro sau autoblogrou [at] gmail.com

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.